Hova tudnám a pénzemet tenni a városnézés, kirándulás során? Úgy értem, azt mondták, hogy semmiképp se hagyjam a szálláson, de ne vigyem magammal az egész összeget, mert ellophatják. Az övtáskás és a nyakba akasztós megoldást nem favorizálom.
Én rengetegszer voltam már külföldön nyaralni és várostnézni is, soha nem volt abból gond, hogy a szálláson hagytuk a pénzt, pedig nem szállodában voltunk általában, hanem olcsóbb apartmanban.
Mi mindig az egyik bőrönd belső zsebébe tettük, ha több bőröndöt vittünk, akkor a bőröndöket egymásba raktuk, és a legbelsőbe volt a pénz.
De apró mindig volt a fiókban vagy az asztalon, és abból se tűnt el soha...
Nekem lopták már el külföldön a pénzem, szerencsére csak keveset mert:
1. elsőre a bankártyát lopták el (plusz 5000 Forintot), azon meg volt egy szolgáltatás, hogy ha nagyobb összeget költök, akkor kapok egy sms-t és ha jóváhagyom csak akkor tudom használni a kártyát. Így egyből le lett tiltva a kártya. Viszont óvatosan, a kártyával is vissza lehet élni ne használd olyan helyen ahol úgy érzed, hogy meglophatnak. Ha elakarják vinni fizetéskor a kártyád, akkor menj velük vagy figyeld, hogy tényleg nem vernek át (pl. még Finnországban is hallottam olyat, hogy lemásolták a kártya adatait étteremben.)
Másodjára a szállodából loptak meg minket. Ráadásul még jó szálloda is volt. Mondjuk csak kevés pénz volt ott. Ha lehet használj széfet vagy ne hagyj értékeket a szobában. Fontos, hogy a biztosító nem minden esetben fizet ha szállodából lopnak meg.
Hallottam még olyat is, hogy autót törtek fel, illetve hosszú vonatúton loptak meg embereket.
Szóval mindig legyél észnél. Ajánlom, hogy a táskád aljára rakd az értékeidet, pakolj rá pullovert, könyvet stb. Ne egy helyen legyen minden értéked és soha ne hagyd őrizetlenül a cuccod. (Pl. tömegben inkább vedd az öledbe). A nyakba akasztós megoldás tényleg zavaró, de hamar meglehet szokni, nekem van és azt még nem lopták el soha :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!