Kezdőoldal » Utazás » Európa » Te kimennél egyetem előtt...

Te kimennél egyetem előtt Angliába 1 évre?

Figyelt kérdés

Jött egy lehetőség. Diákmunka, szállás, ellátás, heti 40 font zsebpénz. hasonló korú külföldi fiatalokkal.

Most érettségizem, halasztanék egy egyetemi évet.

De nem szívesen hagynék itt mindent(igaz az egyetem miatt új barátok, új ismerős-kör, barátnőm sincs).

19f

2012. ápr. 24. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp!!
2012. ápr. 24. 18:15
 2/8 anonim válasza:

Ez nem az h szállodában kéne dolgozni? Konyhan v. vmi hasonlo?

Amugy ki

2012. ápr. 24. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyértelműen ki,ha lenne rá lehetőségem.
2012. ápr. 24. 18:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Olyasmi, szabadidőcenterben, konferenciákat is bonyolítanak.

A munkával nem lenne bajom

2012. ápr. 24. 18:56
 5/8 Vree ***** válasza:

Mindenképpen. Új tapasztalatok, anyanyelvi szintű nyelvgyakorlás, világlátás/holiday. Azonkívül olyan életszakaszban jutsz ki ahol nincsenek lekötöttségeid (havi kereset, család), és biztosítva van a vízum és a külföldi munka 1 kerek évre álláskeresés és külön engedélyeztetés nélkül. Ha kicsit is van angoltanulási affinitásod és ambíciód hogy más országokat is láss akkor nehezen lehetne elképzelni jobb alkalmat.

És az év végén úgyis visszajössz.

2012. ápr. 24. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Végzős egyetemistaként azt mondom, hogy használj ki minden lehetőséget arra, hogy külföldi tapasztalatot szerezz és pallérozd a nyelvtudásodat. Az angolra úgyis nagy szükséged lesz az egyetemen, anélkül is el lehet ugyan (olykor kínlódva) végezni egy magyar egyetemet, csak semmi értelme, mert a legtöbb tudomány nyelve ma már az angol és ha ezt nem érted, kimaradsz a mainstreamből (bocs, főáramból). És tényleg most kell menni, amikor az ember egyrészt fogékony az újra, másrészt meg még nem köti ide semmi. Minimális óvatosság azért legyen benned, egy buszjegynyi pénzt mindig tegyél félre, hátha nem kóser valami.

És később is, az egyetem alatt, keresd az ösztöndíjlehetőségeket. Vannak bőven és nem is esélytelen a megpályázásuk. Na nem a Fulbrightra meg a DAAD-ra gondoltam, "csak" ilyenekre, mint az Erasmus, esetleg egyes diákszervezetek külföldi szakmai gyakorlatai, netán államközi ösztöndíjak.

(

(Egyébként is úgy látom, hogy ennek az országnak nyugati levegőt kell szívnia, mert ami itt a Kárpát-medencében van, az kicsit elhasználódott...)

2012. ápr. 24. 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Gondolkodás nélkül.
2012. máj. 6. 14:07
 8/8 anonim válasza:
alap h ki bűn lenne ha nem mennél
2012. máj. 14. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!