Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi az, amit Prágában feltétlen...

Mi az, amit Prágában feltétlenül látni kell?

Figyelt kérdés
Várom az értékes hozzászólásokat azoktól, akik már jártak ott és gazdagodtak különböző élményekkel. Program ötletet is szívesen fogadok. Én most készülök oda először, egy teljes és két fél napom lesz ott.

2012. ápr. 24. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:

A vár, és a vár alatti zegzugos, teraszos kert tavasszal gyönyörű.

Arany utcácska, Petrin Torony (kilátó)-siklóval, Vysehrad, Kisoldal (Mala Strana)-nagyon romantikus, középkori hangulatú városrész.

És persze a sörözők. Mi fejünkbe vettük hogy megkeressük Prága legnagyobb sörözőjét, kérdezősködtünk minden felé, el is jutottunk egy nagy belső udvaros helyre, ahol már kora délután alig volt hely, szólt a harmónika, nagy tálcán hordták a Becherovkát (ingyen), és volt sült kolbász is, mellette isteni sörrel.

2012. ápr. 24. 14:41
 2/4 anonim válasza:
100%

Sok hely van, amit mindenképp érdemes megnézni, ha ott van az ember.

A várba mindenképp érdemes fölmenni (nagyon könnyű útvonalak vannak), szép kilátás nyílik onnan, és egy kellemes séta, nem is látvány, inkább egy kis városnézés.

A Szent Vitus székesegyházba is érdemes bemenni, lélegzetállítóan nagy belülről, és csodaszép, de ez látszik kívülről is.

Az Arany utcá-ról annyit, hogy annyira nem nagy szám, szépnek szép, érdekes, de szerintem aránytalanul drága a belépője. (előtte jegyet kell venni, hogy végigsétálhass rajta).

A Károly hídon is jó végigmenni, nem nagy dolog ez sem, körülbelül mint itthon ha végigsétálnál valamelyiken, de szoktak rajta utcazenészek lenni, különböző érdekességek, ha már ott vagy, ne hagyd ki. (Igazából ezen szinte minden turista végigsétál, rengetegen vannak rajta mindig)

A város nagyon szép, hatalmas tisztaság uralkodik mindenhol, az épületek nagyon szépek, rengeteg bolttal, ha kedvetek lesz hozzá, este is lehet tenni egy nagy sétát, tényleg szép a kivilágítás.

A vendéglátás elég jó, nem túl drága, de nem kapsz mindenhol kedves kiszolgálást, ahol mi voltunk, nagyrészben elég lekezelőek voltak, kivéve a híres sörözőket.

A híres SVEJK sörözőbe mindenképp érdemes elmenni, egyáltalán nem drága az ital, viszont az ételek már egy kicsit húzósabbak. Kedves, korrekt, és nagyon gyors kiszolgálás.

A másik söröző, amit mindenképp meg kell nézni, az az UFLEKU. A középkor óta van ott, az 1400-as évektől, és a saját házifőzésű sörük is az eredeti 1400-as évekbeli recept alapján készül, erdeti főzött barnasör, csak ott tudsz ilyet venni. Valóban, ahogy leülsz, már hozzák tálcán a sört is, és a Becherovkát is, csak annyi különbséggel, hogy nem ingyen, hanem hiába rakjál eléd már a következőt, utána ez a számlán szerepelni fog:)

Nem egy olcsó hely, tekintve hogy az egyik leghíresebb, de ide szinte egyszer mindenkinek el kell menni, és a sört meg kell kóstolni. Az ételeiket én nem szerettem, bár ha tudtok és szeretnétek, kóstoljátok meg a knédlit, az ő nemzeti ételük, bár nekem annyira nem volt nagy szám. (ez majdnem ugyanaz, mint itthon a Vadas)

Hirtelen ez jutott eszembe, és most márciusban voltam. Ha szeretnél, és írsz nekem privátban, nagyon szívesen küldök a turistafotóimból, több széz képet készítettem, ezekből nagyjából te is látnád, hogyan is néz ki, amiről meséltem:)

2012. ápr. 24. 15:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Tökéletesen leírták az előttem szólók, még annyit hozzá, hogy a Petřin- nél van egy gyönyörű rózsakert, azt meg kell nézni és ha elindultok lefelé (ott olyan erdős rész van ) elértek egy kúthoz , ott ha kívántok vmit, akkor teljesülni fog (nekem bejött 2X is)
2012. ápr. 25. 17:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ötleteket, tanácsaitokat.
2012. ápr. 27. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!