Bulgáriában, Bourgas-ban milyenek az árak?
3 és 4 éve voltam ott utoljára, igaz nem burgaszban, hanem szozopolban. Aúgy minél lejebb mész, annál olcsóbb. legalábbis az akkori tapasztalat. Szóval a cigaretta árok, már pontosan nem emlékszem, de jóval olcsóbb volt, kb 2/3-a az itthoninak, ezért marbit szívtam ott, mert még az itthoni bondnál is olcsóbb volt.
Az italárak már más történet. Az import italok (jager, heineken...) ezek drágák voltak, vagyis mint itthon egy vendéglátó egységben. Ha viszont a helyi italokat veszed, akkor azok olcsók. Mondom, legutóbb 3 éve volt. 2L kamenitza sőr, ha jól emlékszem, akkor 100 Ft alatt volt az ára és nem nagy áruházban, hanem a tengerpart melletti sétálóutca kisboltjában.
A bulgár sőr nagyon jó! Jobb, mint a borsodi, soproni, nem csak az én véleményem(kamenitza, sumensko).
Van helyi oálinkájuk, szerintem szar, de nem vagyunk egyformák, ez a "masztika" (nem elírás).
Érdemes megkóstolni a "menta"-t, ez egy zöld színű likőr (2dl üveg), de rendkívűl érdekes, totál olyan, mintha aquafresh szájvizet innál, nagyon bejött, hoztunk haza is belőle.
De a legjobb párosítás, ami minden nap játszott a tengerparton és szinte mindenhol áruljak: 1adag caca 1 üveg kamenitzával.
A caca az ottani sörkorcsolya, nagyon finom, apró halak kisütve. Kötelező bulgár étel.
Én nagyon sok infót szedtem az index fórumon a bulgária topicba. Sok infó és biztos frissebbek is vannak.
Irigyellek titeket, bármikor visszamenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!