Melyik úticélt ajánlanátok inkább? Sarti, Nei pori vagy Paralia?
paráliába ne menj....
egyszer voltam ott, nagyon nem szép hely, tele volt cigánnyal, ami alapvetően nem lenne gond, de úgy viselkedtek, ahogy az itteniek szoktak (de nem magyarok voltak).
sartiban voltak barátnőmék, a képeik alapján, meg amit meséltek nem rossz hely, de tele van magyarral (ha sok magyarral akarnék találkozni, akkor inkább belföldön maradnék), olcsó a kaja.
nei pori-ról nem sokat tudok sajnos.
Sarti, Nei Pori és Paralia mind egy forma hely, mesterségesen megépített üdülő falvak, melyek télen üresen. Semmi görögös nincs bennük. Tele magyar, román, lengyel és szlovák turistákkal. Mára szinte már kiábrándítóak ezek a helyek szerintem. Sajnálom, ha lelomboztalak. Ha először mentek Görögországba, és ezen helyek valamelyikére, szerintem egész más kép fog bennetek kialakulni Görögországról, mint a valóság.
Ha mindenképpen busszal mentek akkor én inkább a következő helyeket javaslom:
- Platamonas : Nei Pori közelében van, de régi igazi kis görög kisvároska (nem sok utazási iroda megy ide, de reklámot nem akarok egyiknek sem, keress rá a neten)
- Kamena Vourla
- Tolo (ide sajnos kicsit többet kell buszozni, mert a Peloponészosz - félszigeten van, de megéri) ha szervezett úttal akartok menni, akkor ide csak buszos út van, a hosszú utazásért kárpótol, hogy a Peloponészos a görögök szerint is az ország legszebb szárazföldi része, rengeteg látnivalóval és Athén közelségével.
Remélem tudtam segíteni.
Mindháromra igaz, hogy turistaparadicsom és sok a magyar. (Cigányokkal mi nem találkoztunk.) Szabad strand van, ergo fürdeni, napozni tudtok. És van a környéken egy csomó hely, ahová érdemes tenni egy egy napos kirándulást: a dioni régészeti park, Skiathos, a Meteorák, stb. Ezek busszal megközelíthetőek.
Az árak kb. mindhárom helyen egyformák.
Paralián már voltam, Nei Pori nem vonz, tehát én Sartira mennék. Barátnőmék tavalyelőtti nyaraltak ott, szerintem egész szép hely lehet. :)
Mondjuk, ha volna más választásom, én se ezekre a helyekre mennék. Mi pl idén Pargara megyünk, az is Görögországban van, szerintem meseszép. Képek alapján szép még szerintem Tolo, Neos Marmaras és az összes sziget.
Egyébként, sokakkal ellentétben nekem Paralia is nagyon tetszett, Görögországon belül ott jártam először.
Szia!
Én Nei Pori-ban nyaraltam pár éve és nagyon jól éreztem magam. A tengerpart gyönyörű, homokos és lassan mélyülő. Amúgy tipikus üdülőfalu, de nekem nagyon tetszett. Platamonast azért nem ajánlanám (ott van Nei Pori mellett), mert nagyon kavicsos a tengerpartja. Ahol én még jártam Olimpic Beach... az is nagyon tetszett, de Nei Pori jobb volt!!! Szóval én azt ajánlanám neked! :-)))
Majd írd meg végül mit választottatok!
Sarti nagyon jó hely pihenni, tengert, jó levegőt élvezni akaró embereknek. Vannak olyan öblök, ahová el lehet húzódni...
Közelben található a Narancspart. Csupa fehér szikla... Gyönyörű.
Esténként jókat lehet sétálni az ófaluban. És jókat vacsorázni a görög ízeket kedvelőknek.
A tengervíz fantasztikusan tiszta. És sós. A homok mintha arany szemcsékkel lenne teleszórva... Többször voltam ott. Most későn kezdtem a szervezést, nem tudott a kedvenc utazási irodám megfelelő szállást adni.
Így most Nei Poriba fizettem be. Kíváncsian várom, milyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!