Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a feltétele annak, hogy én...

Mi a feltétele annak, hogy én au-pair munkát vállalhassak?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de én pár napja hallottam először az au-pair-ről, és nagyon szimpatikus dolognak tartom.

Mennyi kezdőpénz kell, hogy belevághassak?

Ez csak amolyan bébiszitterkedésre vonatkozik vagy más munkát is lehet így vállalni? Mennyire biztonságos kimenni egy idegen családhoz?

MINDEN érdekelne erről, mert a neten nem igazán találtam és jobban érdekelne olyan személy véleménye, akinek van ebben tapasztalata is.

Köszönöm!!

22/L

2012. márc. 30. 14:08
 1/5 A kérdező kommentje:
Angolul középszinten tudok!
2012. márc. 30. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
nem hinném, hogy kellene ehhez kezdőpénz, csak annyi, hogy az útiköltségedet tudjad állni.
2012. márc. 30. 14:09
 3/5 A kérdező kommentje:

értem, és köszönöm! Én is utazási pénzre gondoltam.

Más, bővebb válaszokat várok még :)

2012. márc. 30. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez országa válogatja de általában 24 éves korig lehet.

Ha hivatlaosan mész akkor biztosítva is leszel, és trövények véddenek a adott országban.

Au-pair olyan kisegítö a háznál, aki részt vesz a család életében, segít takarítani, gyerekekre felügyelni, esetleg fözni mosni. ez általában félnapos elfoglaltság, amiért a család zsebpénzt ad, és sok helyen a nyelvtanulást is fizetnie kell. meg van a szabadidö stb...

Amit én ajánlok, hogy ha semmit nem tudsz róla akkor keress egy nagy közvetítöt, akik már régóta csinálják, és ök elmondanak mindent. Lehet neten keresztül is találni, de én kezdöknek inkább közvetítöt ajánlanék.

ök már 10 éve is léteztek, habár csak amerikába közvetítenek azt hiszem, de most néztem nemsokára lesz nyilt napuk.

[link]

szerintem ha érdekel hívd öket, és minden infot megtudsz.

2012. márc. 30. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem csak 24 éves korig lehet au-pair munkát vállalni, vannak családok akik kifejezetten csak 25 feletti lányt keresnek.

Itt a gyakorin rengeteg ilyen kérdés van, olvasgasd el őket, sokat fogsz tanulni belőle.

A biztonságról: Én mielőtt kimentem kb 1 hónapig leveleztem a családdal, az anyukával... fényképeket küldtünk egymásnak, leírt mindent a gyerekekről, a helyről. Többször beszéltünk telefonon. Tehát egyértelmű volt, hogy nem kamu. Megbeszéltünk egy próbaidőszakot... kimentem 10 napra. De ennyi idő elég is volt, hogy rájöjjek nem akarom csinálni. :)

Ha újra akarnám, okosabb lennék. Lefektetném a szabályokat. Pl a munkaidőt... és órabért kérnék, nem napi bért. Ezek fontos dolgok, mert képesek elfeledkezni róla, hogy neked ez munka és nem az életed.

Engem végül kb napi 12 órában dolgoztattak... és volt hogy még estére is elmentek. Egyetlen pihenési lehetőségem az volt, ha elmentem a városba sétálni. Amúgy a szobám is sivár volt, se tv, se gép...

Szóval fontos, hogy legyen saját szobád, saját fürdőszobád, saját tv-d... és minden ami a kényelmedhez szükséges, hogy oda bármikor bemenekülhess pihenni.

Másoktól azt olvastam, hogy az első hónap nagyon nehéz, de utána már könnyebb. Ez persze tőled is függ, mennyire vagy alkalmazkodó. Én kb 24 voltam mikor kimentem és együtt éltem a párommal már 3 éve akkor... szóval kibírhatatlan volt ez a 10 nap nélküle. :) De ha neked nincs kötöttséged akkor mindenképp jó muri lesz. :)

2012. márc. 30. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!