Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába mennyibe kerül egy...

Angliába mennyibe kerül egy lakás?

Figyelt kérdés

átlagban?

de pl. Londonban vagy környékén egy 50 négyzetméteres panel?

(igazából azért lennék rá kíváncsi, mert sokan akik mondjuk kimennek dolgozni, sok pénzük elmegy a szállásra, de ha valakinek lenne annyi kezdőtőkéje akkor már tényleg félre tudna tenni egy kis összeget)

2012. márc. 13. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
150.000 fonttól kezdődik egy átlagos, lakható lakás ára nagyjából. Londonban és környékén drágább. Meg amúgy is, idekinn csak 30%-uknak van saját lakása, a legtöbben bérlik a lakást. Ez elősegíti a mobilitást. Én már 4,5 éve itt élek, de már laktam Londonban, Leeds-ben, Manchesterben, most pedig Reading-ben lakom.
2012. márc. 13. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Az hogy sok pénzed elmegy szállásra, az igaz, de éppen ezért szakmával és nyelvtudással kell kijönni és akkor nem okoz gondot a lakásbérlés. A minimálbérből lakást fenntartani nem lehet, csak szobát. Én pl. 2200 fontot keresek, a lakásomra pedig 925 fontot költök.
2012. márc. 13. 19:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Még a mostani meg a következő félévem van még hátra a diplomáig. Angolt folyamatosan tanulom. DE, én sose szerettem valamiért fizetni ami nem az enyém és csak használom.
2012. márc. 13. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:

"én sose szerettem valamiért fizetni ami nem az enyém és csak használom."

Ez szerintem magyar mentalitás. Ezért van eladósodva a fél Magyarország. Egyébként itt Angliában arra, hogy lakáshitelt vegyél fel, arra kell bizonyos fizetés és régóta fennálló munkaviszony. Én sem értem azt, hogy az emberek miért ragaszkodnak annyira a saját lakáshoz? Idekinn a bérlésnek átlátható, tiszta, rendezett feltételei vannak, így mind a bérlő, mind a főbérlő biztosított megfelelően. Mellesleg, ha bérled a lakást, és esetleg elveszted a munkád, akkor költözhetsz olcsóbb albérletbe, viszont ha hiteled van, akkor az fix összeg és nem mondhatod a banknak hogy mivel nincs munkád ezért kevesebbet fizetsz. A saját lakással munkaerő piaci szempontból rugalmatlan vagy. A bérelt lakással nem. Nálam pedig ez az elsődleges szempont. Oda költözöm, ahol állást kapok. Saját lakásra pedig öngondoskodással fogok szert tenni. Idekinn ez megoldható.

2012. márc. 13. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha Angliába jössz, akkor át kell venned az angol szokásokat, különben ki fognak nézni, márpedig itt nem szokás lakást venni, főleg nem fiatal bevándorlóként. Különben is méregdrága minden ingatlan. A panelekben pedig főleg önkormányzati lakások vannak, amiket nem tudsz megvenni, de nem is lenne ajánlatos, mert nem épp a konszolidált angol úriemberek éldegélnek ilyenekben, ha érted mire gondolok.
2012. márc. 14. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!