Angliába szeretnék menni. Sok helyen olvastam, hogy ott nem igazán ismerik el a külföldi diplomákat. ÉS nehéz szakmába elhelyezkedni. Egy NVQ képzést megéri végigcsinálni?
asztalos, vízszerelő, festő vagy lapozó
Ezekkel a szakmákkal az a baj,hogy bár lenne igény rá,de angol referenciát várnak el.A vízszerelőnek itt kint különbözeti vizsgát kell tenni.
A párom itt kint végezte el a villanyszerelői szakmát.A fiam gépésztechnikusnak tanul.1 éve folyamatosan kerestek a szakmájukban állást,de sikertelenül.Ugyanis eddig az volt a gond,hogy nincs angol tapasztalatuk,angol referenciájuk a szakmában.A fiam januárban kezdett a szakmájában dolgozni,de mint gyakornok(nagyon kevés pénz adnak,inkább ösztöndíj mint fizetés.A párom most már villanyszerelőként dolgozik,és most már jól keres,de 1 évig kilincselt utána.Szóval ezekkel a szakmákkal csak ezért nehéz elhelyezkedni,de ha van ismerős vagy valaki aki protekcióval bevisz ilyen helyekre akkor nyert ügyed van.
"A programozót , informatikust , műszaki diplomákat , valószínű a természet tudományosakat is"
Ez így van! Én programozóként dolgozom Londonban, senki nem kérte a papíromat, a tudás számít és persze a nyelvtudás. Én aránylag könnyen elhelyezkedtem az informatikán belül, mert itt is kelendőek az IT-s emberek.
A szakmáknál(asztalos, vízszerelő, festő vagy lapozó) bizony kell különbözeti vizsga és helyi gyakorlat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!