A németek szerintetek nem "flegmák", önteltek egy kicsit? Lejjebb elmesélek egy történetet is.
Kérem olyanok válaszát, akik már több ideje laknak/voltak kint Németországban (több, mint 2 hónap), mert ti ismeritek őket!
Igazából nem szeretem a ezt a "flegma" szót használni, de nem jutott jobb szó erre az eszembe!
Mondtam egy ismerősömnek (aki német, de Magyarországon lakik), hogy szerintem a németek kicsit egoisták.
Ő persze erre megírta nekem, hogy nem azok, csak szeretik a hazájukat (meg ehhez hasonlókat írt még).
Utána megírtam neki, ha felnőtt leszek, akkor legelőször Angliában próbálok állást keresni, ha ott nem találok jó munkát (aminek az esélye igen kevés, tudom), akkor Németországba megyek...erre mit ír?! Hogy ha nekem Németo. csak egy "vésztartalék", ha nem tudok Angliában elhelyezkedni, akkor be ne tegyem abba az országba a lábam, mert ha a németek megtudják ezt...
Mindegy!
Kettő kérdésem lenne!
1. Tényleg ennyire nagy baj vagy csak az ismerősöm túlozta el azt, hogy nekem nem a kedven országom Németország?
2. Szerintetek (főleg a leírtak alapján) szerintetek nem egoisták egy kicsit a németek?
Én mondom, nem nagyon ismerem ezt az országot, ezért fordultam erre a weboldalra.
Kérem, hogy csak olyanok válaszoljanak, akik már több időt (min.2 hónapot) töltöttek Németo.-ban.
Köszönöm!
Honnan szeded tisztelt utolsó?
Berlinben vagy Frankfurtban rosszabb a helyzet.
ez fugg attol hogy hol elsz nemetorszagban. nagyvarosokban ahol sok a kulfoldi es hozzaszoktak hogy nem csak tiszta nemetek vannak a kornyezetukben ott sokkal elfogadobbak, persze a lehutoket sehol nem szeretik, de ha latjak hogy dolgozol igyekszel beilleszkedni akkor elfogadnak. nyilvan sosem fognak igazi nemetnek tartani de ebben nincs semmi rossz hiszen nem is nemet vagy. a masik dolog meg az iskolazott muvelt nemet ebbol nem fog ugyet csinalni, altalaban az aluliskolazott nacionalista emberek azok akik a legnagyobb rasszistak. de ez mindenhol igy van a vilagon.
ha egy jo szakmaval mesz ki jo allasod lesz es ott maximalisan helytallsz akkor meg is becsulnek. a masik dolog meg , szerinted kit fog erdekelni hogy nem az orok szived vagya volt hogy ott elj? :) senkit. tehat emiatt ne aggodj, az ismerosod csak be akar ilyeszteni. majdnem 3 evig eltem ott
Úgylátom 3 felé ágaznak a véleményeink..
Tisztelt utolsó!
Melyik városban "éltél"?
Látom te is a naív emberek közé tartozol...
márbocsánat!
a képedbe lehet hogy mosolyognak..
Több mint a fél életeet ott töltöttem, van tapasztalatom.
Mondjuk inkább csak Müncenben és Hobelsbergen.
Münchenben sok a tanult nacionalista
Köszönöm a válaszokat!
Azért az is elég tapasztalt lehet, aki csak 3 éve lakik ott.
És ezen szerintem nem érdemes vitázni, mindenkinek más a véleménye!
Azért, ha ezt itthon játszanák meg, itt sem örülnének neki, bár nem bottal kergetnék ki, de biztosan nem szívlelnék az illetőt.
Ezt a német stílust furának tartom, nem rossznak, csak szokatlan, bárcsak itthon is ilyen viszonyok lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!