Miért jó az angoloknak, hogy bal oldali közlekedés van náluk?
Elég sok baleset történik ebből kifolyólag,és az angolokkal is,ha autóval mennek más országba,és ők megszokták a másik oldalt.Miért nem elfogadott világszerte a jobb-oldali közlekedés?
És arra is kíváncsi lennék,miért más a konnektoruk,mint Európa-szerte mindenhol?
95%-án? Lássuk csak, hol is van bal oldali közlekedés?
Antigua és Barbuda, Ausztrália, Bahama-szigetek, Bangaldes, Barbados, Bermuda, Bhután, Botswana, Brit Virgin–szigetek, Brunei, Ciprus, Csatorna-szigetek, Dél-Afrika, Dominikai Közösség, Falkland–szigetek, Fidzsii–szigetek, Grenada, Guyana, Hongkong, India, Indonézia, Jamaica, Japán, Kajmán–szigetek, Kenya, Lesotho, Makaó, Malawi, Malajzia, Málta, Mauritius, Montserrat, Mozambik, Nagy–Britannia (Anglia, Skócia, Észak-Írország, Wales, Man-szigetek), Namíbia, Nepál, Pakisztán, Pápua Új-Guinea, Salamon–szigetek Seychelles–szigetek, Sri Lanka, Saint Kitts és Nevis, Saint Helena, Saint Lucia, Saint Vincent, Suriname, Szingapúr, Szváziföld, Tanzánia, Thaiföld, Tonga, Trinidad és Tobago, Uganda, Új-Zéland, Zambia, Zimbabwe.
Viszont a konnektorra már nem tudok mit mondani... számomra is rejtély.
Köszönöm a válaszokat.Persze,hallottam én is róla,hogy régen mindenhol balos közlekedés volt,de hát azért Európához tartozik,és Európában jobb-oldali van.Bár olyat is olvastam valahol,hogy ők különállónak gondolják a szigetüket Európától...
Hát tény,hogy érdekes nép,nemhiába bonyolítják a nyelvüket az igeidőkkel,és a rendhagyó,logikátlan szóösszetételeikkel.
Nekem nagyon tetszik a nyelvük,tanulom is,de ehhez egy évtized kell,hogy mindent lehessen érteni....
A felsorolásban lévők fele olyan apró sziget hogy talán együtt egy Magyarországnyi területet tesznek ki.
Ausztrália, India, Japán? Ez komoly?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!