Erasmussal hova menjek Hollandia vagy Lengyel (Krakkó)? Vagy esetleg más? Vélemények róla?
Hollandiában elzüllesztenek, Krakkó viszont csodaszép középkori város a világ egyik legszebb főterével. Angolul mindkét helyen tudnak, emiatt ne aggódj.
Ha egy félévre mész ki (Erasmus általában ilyen), akkor azt a 3-4 hónapot csak kibírod a barátod nélkül a mobiltelefon és az internet korában.
Mindenképpen, az Erasmus fantasztikus lehetőség! Hollandia gyönyörű és izgalmas város, én ott még csak turista voltam, tanulmányok és "élet" szempontjából Krakkóról tudok többet.
Ha a tanulás a célod, akkor arra nagyon alkalmas a Jagello Egyetem (oda szólna az ösztöndíj?). A barátom volt kinn nemrég és nagyon elégedett volt, érdekes tárgyak vannak, jó oktatókkal, nagyon sok mindent "hozott haza" onnan. Nagyon figyelnek az Erasmusosokra, kedvesek és tájékozottak a mentorok, mindenben segítenek az első naptól kezdve, amit csak kérsz - folyamatosan hívnak találkozókra, bulikra is. A kollégium nagyon igényes, jól felszerelt szobák vannak, általában kétszemélyesek és engednek vendéget fogadni. Az élet pedig aránylag olcsó, enni jobb áron tudsz, mint itthon - Hollandiához képest ez is fontos szempont lehet. Végül pedig nem utolsó sorban: gyönyörű. Elképesztően hangulatos, csodálatos város, azóta is voltunk ott kirándulni egyszer. Nagyon szívesen élnék is ott 1 évet. Szerintem nagyon jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!