Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy megy ez a malevnal?

Hogy megy ez a malevnal?

Figyelt kérdés
Kijottem batyamhoz 1honapra korbenezni milyen is az elet kulfoldon. Miert erdemes nyelvet tanulnom,motivacio stb. A gond az, hogy kifele egy fapadossal jottem,raadasul a tesommal, aki visszajott eppen otthonrol. Hazamenni nem tudok azzal,mert pechemre toroltek a jaratot,ezert malev jegyet fogok venni. Csak a fapadosnak ugye megvolt azaz elonye, hogy kinyomtatom a beszallokartyat,es max azt adom amikor szallunk fel a gepre, tehat nem kell kulon bechekkolni, es igy nem kell kommunikalnom. Oda adni, meg egy jonapotot elereszteni meg meg nekem is ment. De azt olvasom itt,hogy a malevnal igyis-ugyis be kell chekkolni,ha mar neten elintezzuk akkor is. De akkor mi ertelme a netesnek? Mert az online chekkinnek nem veletlen az a neve, vagy az nincs is a malevnal? (Jegy kinyomtatas mas, en most a beszallora gondolok,de akkor nyilvan a jegyet se lehet) Nem beszelek se angolul,se finnul. Nemetes voltam es most vegeztem a sulival, ugyhogy jonak szivas ez most? Ha a malevnal muszaj szemelyesen,akkor oda meg johet a batam? Pl. Ferihegy 1-en barki johetne velem, ha szemelyesen akarnak, mar csak tovabb jonni nem tud, mikor jon az "ellenorzes",kapu stb. Amugy Helszinkibol megyek,ha ez szamit valamit.
2012. jan. 2. 13:53
 1/10 anonim ***** válasza:
A becsekkolás után nem kérdezgetnek semmit ha minden rendben van, ellenőrzésnél velem levetették a kabátom + a laptopot ki kell tenni a táskából ha van nálad. De túl lehet élni nulla nyelvtudással is. Becsekkolásnál tőlem ugyan sok mindent kérdezgetett az ember, mert nem értette a jegyemet (aztán megoldottuk), de szerintem ha nincs semmi probléma a tieddel, akkor ott sem kell beszélned semmit. Gondolom annyit azért megértesz ha kérik tőled az útlevelet. De egyébként a bátyád is nyugodtan mehet veled a csekkolásig, ha netán mégis probléma lenne, utána nem nagyon, de onnantól tényleg nem kell senkivel nagyon kommunikálnod. (Én Londonból jöttem ugyan, de gondolom Helsinki sem nagyon más.)
2012. jan. 2. 14:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Koszi, az ellenerzo kapunal automatikusan mindent leveszek, megoldom valahogy. Csak a csekkolastol felek,pont amit irtal...De akkor ez esetben oda mindig mindenki johet akkor? Arra voltam kivancsi,hogy ez vajon repuloterenkent valtozo,vagy mindenhol igy van?
2012. jan. 2. 14:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Én Espooban élek sokszor utaztam már haza Budapestre. Igazából nem nagyon kell beszélni, odaadod a papírt a jegyről és ennyi. Ha kérdeznek valamit mond, hogy no english.. Igazából nem te vagy az egyetlen aki nem beszél angolul és finnül.

A biztonsági ellenőrzésnél sem kell tudni angol, csak megkérdezik, hogy van-e laptopod meg folyadék a kézipoggyászodban. Ha nagyon elveszél kérj segítséget, mindig van más magyar is aki ugyanazzal a géppel megy.

2012. jan. 2. 15:36
 4/10 anonim válasza:

Nem kell félned, akik reptéren dolgoznak, azok általában 2-3 nyelven beszélnek folyékonyan, és a munkájukhoz szükséges kifejezéseket meg olyan 10-15 nyelven ismerik.

Jól megy majd a némettel is.

2012. jan. 2. 15:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Hat nemetbol se vagyok kiraly, de talan eladni nem adnanak el vele.:D Egyebkent arra voltam kivancsi,hogy akkor ez igy megy a helsinki repteren is? Aki Espooban el tuti tudja, tehat, hogy a csekkolasig barki johet? Koszi a valaszokat.
2012. jan. 2. 15:39
 6/10 anonim ***** válasza:
finneknél nemtudom hogy van oda még sose repültem de nyugateuba meg még pár távolabbi helyre elégsokat és jellemzően a hazautazókat nem nagyon szokták piszkálni inkább a beérkezőket. szoval sokkal könyebb elmenni mint megérkezni nemvaloszínű h egy jonapoton kívül érdekelni fogja bármi is. amugymeg ha nagyonagy gáz van akkor ugyis küldenek tolmácsot
2012. jan. 2. 15:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia az Espoos vagyok :-)

Persze csekkelésig elkísérhetnek. A Malévnak külön pultja szokott lenni, oda bárki jöhet veled. Csak a biztonsági ellenőrzéshez nem mehetnek veled. Viszont a közelébe ott lehet a testvéred (ha nem is jöhet veled, de látótávolságon belül lesz) már az is nyugtató.. De tényleg nem lesz gond, ha beszélnek mond nekik, hogy nem értem.. Aztán ha nagyon fontos mondanivalójuk van akkor keresnek valakit aki fordít (Helsinki-Vantaa reptéren találkoztam már magyarul beszélő dolgozokkal). Nekünk a szüleink voltak itt és gond nélkül felszálltak a gépre, pedig ők még annyit sem beszélnek angolul, hogy no english :-)

Ha Malévval méssz, akkor készülj, hogy busszal fogsz menni a géphez (ha valami "bussi"t emlegetnének :) )

2012. jan. 2. 21:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Busszal? Ugy erted,mint fapadosnal oda adtuk a beszallot mikor alltunk mar sorba mondjuk a 6-os szamu kapunal es mindenki felpattant egy buszra,aztan ugy szalltunk at a gepre, es gondolom visszafele ugyanez. Marmint Pesten. Ez stimmel? Amugy koszi,kezdek megnyugodni,bar ha tolmacs kellene,nekem hihetetlen,hogy hirtelen talalnanak egy magyart.:D De ne kelljen!
2012. jan. 2. 21:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyebkent mennyira nagy a repter? MErt mi Stockholmbol autoval jottunk,es most is ugy mentem volna,ha nem torlik a jaratot...Egyszer a mini dusseldorfi repteren eltevedtem,nem talaltam merre vannak a beszallokapuk.:D Tenyleg nem volt tabla,hogy le kellene menni a foldszintre, nekem meg nem volt egyertelmu,mert eleve azt hittem,hogy ott vagyok.:D Na amugy ez az ellenorzo kapu utan volt.
2012. jan. 2. 21:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát nem kicsi reptér.. Ráadásul némely kapu tényleg jól el van dugva. Szóval időben menj ki, mert kell idő megtalálni. Most felújítás van ami még jobban megzavarja az utasokat (le van zárva pár rész). Néha átrakják másik kapura az indulást, ezért érdemes a táblákat is nézni. Biztos vagyok benne, hogy megtalálod, de ha nagyon izgulsz e miatt akkor már a becsekkelésnél keres egy magyart aki tud segíteni neked. (Ha MALÉVval jössz, mindig van más magyar is a gépen ;-) )
2012. jan. 3. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!