Kezdőoldal » Utazás » Európa » Napsütéses órák száma?

Napsütéses órák száma?

Figyelt kérdés

Budapesten évi 1933 óra

Berlinben évi 1625 óra.

Berlinben érzékelhetően sokkal kevesebbet süt a nap, mint Budapesten? Vagy ez mennyire észrevehető?

Londonban egyébként 1400 körül van.

2011. dec. 18. 23:57
 1/4 anonim válasza:
100%
Azért szerintem, mert sokkal északabbra van mint budapest. Elvégre a nappalok rövidülnek itt is, ott meg még jobban. Pl azt hiszem a finneknél van vagy hol hogy rengeteg a depressziós, mert télen nagyon rövidek a nappalok. Az északi sarkon pl ilyenkor pár órás a nappal. E van. Hamarabb megy le a nap.
2011. dec. 19. 01:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nem egészen így van. Igaz, hogy Finnországban télen sötét van, viszont ezt elensúlyozza a nyár. Pl. Helsinkiben már április végén érezhető a különbség este kb. 9 körül lesz csak sötét. Nyáron pedig csak pár órára lesz sötét. Lényegébben Finnországban fél évig sötétebb van, mint Magyarországon utána meg fél évig világosabb.

A napsütéses órák száma Berlinben azért kevesebb, mert rövidebb a nyár a tavasz és az ősz hűvösebb csapadékosabb. Amikor én voltam augusztusban Berlinben, akkor elég hűvős volt pl. pulloverben voltam, Budapesten meg még mindig kánikula volt (na jó ez csak érdekességként írtam le, ez még nem jelent semmit, mivel csak egyszer voltam Berlinben :-) )

Érdemes nézegetni milyen időjárás van más városokban, Budapesten pl. nyáron előfordul, hogy melegebb van, mint Dél-Europában.

2011. dec. 19. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
igen kevesebbet süt. idén nyáron pl állandóan esett, szinte nem is volt igazi napsütéses nyár. a tavasz viszont szép volt.
2011. dec. 19. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
ami meg finnországot illeti (mivel jártam már ott nagyon sokszor) jóval érezhetőbb a dolog. hiába van nyáron világos pár hónapig(június, júlis, augusztus közepe) a tavasz pl csak május körül kezdődik míg magyarországon már márciusban. a tél meg szinte egész napos sötétség.. finnország jó hely nyáron, 3 hónapra.
2011. dec. 19. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!