Napsütéses órák száma?
Budapesten évi 1933 óra
Berlinben évi 1625 óra.
Berlinben érzékelhetően sokkal kevesebbet süt a nap, mint Budapesten? Vagy ez mennyire észrevehető?
Londonban egyébként 1400 körül van.
Ez nem egészen így van. Igaz, hogy Finnországban télen sötét van, viszont ezt elensúlyozza a nyár. Pl. Helsinkiben már április végén érezhető a különbség este kb. 9 körül lesz csak sötét. Nyáron pedig csak pár órára lesz sötét. Lényegébben Finnországban fél évig sötétebb van, mint Magyarországon utána meg fél évig világosabb.
A napsütéses órák száma Berlinben azért kevesebb, mert rövidebb a nyár a tavasz és az ősz hűvösebb csapadékosabb. Amikor én voltam augusztusban Berlinben, akkor elég hűvős volt pl. pulloverben voltam, Budapesten meg még mindig kánikula volt (na jó ez csak érdekességként írtam le, ez még nem jelent semmit, mivel csak egyszer voltam Berlinben :-) )
Érdemes nézegetni milyen időjárás van más városokban, Budapesten pl. nyáron előfordul, hogy melegebb van, mint Dél-Europában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!