17 évesen lehet menni au pairnek?
18 éves korodig tanköteles vagy.Addig nem is tudnál főállásban dolgozni..Ausztria is elég komolyan veszi a diák munkával járó törvényeket..
Még valamit.Minimális nyelvtudással senki nem fog au-pairként alkalmazni még 20 évesen sem.
első vagyok..
Nem jól tudod.Volt róla szó,hogy lecsökkentik 16 évre a tankötelességet,de nem fogadták el..Jelenleg 18 éves korodig tanköteles vagy..Innentől kezdve a kérdésed tárgytalan..
Viszont nyári szünetben még kimehetsz estetleg. Az aupairség a legtöbb helyen nem minősül hivatalos, bejelentett munkának (nem adózól pl), és országa válogatja, hogy hány éves kortól lehet dolgozni. Ahogy előttem is írták a srácok kicsit hátrányban vannak ilyen téren, szívesebben alkalmaznak lányokat, de ez sem vasszabály, ismerek srácot, aki aupairként dolgozott.
Amúgy ennek az egésznek a lényege a nyelvtanulás, úgyhogy senki nem várja el, hogy perfekt legyél. És hogy mennyit fogsz fejlődni... hát ez úgy kb 100%-ban csak tőled függ. Csodát ne várj amúgy, ha nagyon alappal jössz ki, akkkor ez jóval nehezebben megy.
Egyébként én azt tanácsolom, hogy először érettségizz le, fejezd be a sulit, és azután gyere ki. Lehet, hogy megtetszik itt, és pl külföldön maradsz, vagy tanulsz tovább. De az érettségit nagyjából itt is mindenhol elvárják.
Sok sikert.
Egy aupair, Svájcból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!