Lvov jó hely? Jártatok ott? Ősszel érdemes menni? Vagy inkább nyáron?
Azt mondják egy nagyon szép történelmi város. Fejlettebbnek nem, de szebbnek szebb mint Kijev.
Én 2 hét múlva megyek.
Nekem a családom ott él, úgyhogy voltam már télen is, nyáron is. Mindig is nagyon tetszett, gyönyörű város, az emberek kedvesek, az épületek és a parkok szépek, sok a különleges étterem, a kávé és a csokoládé pedig egyszerűen mesések. Persze vannak a városnak hibái is, de melyiknek nincsenek? Szerintem mindenféleképpen megéri elmenni. (Viszont egy jó tanács: ha elmész oda, inkább Lviv-et mondj, mert különben egy bunkó állatnak fognak nézni.)
Kijevben még nem voltam, de szívesen megnézném. Csak képeket láttam róla, de szerintem egyik város sem szebb a másiknál, egyszerűen csak másmilyenek.
A Lvov az orosz név, ezt átvették a magyarok (mellesleg a magyar neve eredetileg Ilyvó volt), de a város ukrán neve ugyebár Lviv. Mellesleg aki tud egy kis Monarchia-kori történelmet, az simán megérti azt is, hogy Lemberg. Mindegy, igazából nincs nagy jelentősége.
Inkább azt nézem, ősszel vagy nyáron éri-e meg jobban kimenni. Nyáron jó idő szokott lenni, nincs akkora forróság, mint itthon, de többet esik... Ősszel hidegebb van, mint itthon és többet esik az eső, mint itthon...
A nyárra szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!