Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ausztriába kell meghatalmazás...

Ausztriába kell meghatalmazás vagy valami hivatalos doksi, ha a kocsi édesanyám nevén van?

Figyelt kérdés

Bécsbe szeretnénk barátokkal kimenni az adventi vásárra, de az autóm édesanyám nevén van, más kocsi viszont nem áll rendelkezésre.

Köszi a válaszokat!

2011. dec. 1. 23:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Hivatalosan kell, ha megállítanak kérhetik. Én egyszer elfelejtettem vinni, kivételesen átengedtek a határon (nem eu ország volt). Itt ugye ki tudsz menni de ha megállítanak szerintem jó ha van.

Engem még soha nem igazoltattak egyébként tehát nem tudom mi lenne de biztos ami biztos vigyél, ártani nem árthat.

2011. dec. 2. 01:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Kölcsönbe kapott gépjárművel mennék külföldre. Milyen papírok, okmányok kellenek?

A nem saját tulajdonú gépjármű külföldre viteléről jogszabály rendelkezik. (35/2000 (XI.30.) BM rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról 72. §.). Magyarra lefordítva: harmadik (nem uniós) országba nem saját tulajdonú gépjárművet csak a tulajdonos vagy az üzembentartó írásos engedélyével lehet kivinni. Ezt az írásos engedélyt közokiratba, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni (ez nem jelent mást, mint hogy két tanú egyetemlegesen igazolja ennek hiteleségét).

Ilyet találtam még, e szerint nem kell.

2011. dec. 2. 21:49
 3/3 Noilein válasza:
Meghatalmazást írhattok. Pl az autóklubnál állítanak ki meghatalmazást. De én évekig vezettem Ausztriában a lejárt meghatalmazásommal, sosem kérték, pedig voltam igazoltatva.
2011. dec. 8. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!