Van valaki közületek, aki Stuttgartban, vagy annak környékén lakik? Milyenek az ottani életkörülmények, emberek, szokások, állások, miben különbözik egy ottani ember egy magyartól?
Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 22:58
1/5 anonim válasza:
Egyik legélhetőbb város. Az emberekről tudni kell, hogy németek (mily meglepő), így rendesek, szorgalmasak, kötelességtudóak, de nehezebben barátkoznak, mint a magyarok.
2/5 anonim válasza:
En itt elek, tul sok jo velemenyuk nincs a magyarokrol,legalabbis akikkel talalkoztam. Altalaban azt mondjak,hogy pesszimistak,nem szeretnek dolgozni,de meg egymasnak is keresztbetesznek,itt Nemetorszagban. Jo tanacs: Keruld el itt (is) a magyarokat! Nekem szinte csak nemet barataim vannak, de egyszerubb volt,mert a parom nemet. Az en ismeroseimnel azt tapasztaltam,hogy kulfoldiekkel, csak felszinesen,vagy egyaltalan nem baratkoznak. Magyarok itt altalaban a torokokkel bratyiznak,akiket meg alapbol utal minden joerzesu nemet. Szinten okkal....
A korulmenyek viszont csodalatosak a magyarhoz kepest.
3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos én is úgy gondolom,hogy a magyar a magyarnak külföldön egyáltalán nem segít,sőt néha az az érzésem,mintha egyesek szégyellnék a magyarságukat,s mintha teljesen bele akarnának olvadni a német közösségbe,úgy értem,ők is németekké akarnak válni. Szerintem ez szomorú...
2011. nov. 26. 17:16
4/5 anonim válasza:
Már az szomorú, hogy elkell hagynunk a saját országunkat, ahhoz hogy megtudjunk élni! Fiatal házasok vagyunk a férjemmel és mi is most akarunk kimenni, mert itt nem haladunk, ő Stuttgartba kapott munkát én pedig nem azért mentem hozzá feleségül, hogy naponta 2x2 percet beszéljünk telefonon , így megyek vele. Ő már volt régebben Németországba és azt mondta ég és föld a különbség a két ország között. Remélem azért találunk egy normális Magyar családot akivel néha napján összejárhatunk beszélgetni ez,az , mert a férjem beszél ugyan németül, de én nagyon keveset tudok. Elnézést, hogy hosszúra sikeredett. Sok sikert nektek!
5/5 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a magyarok szeretnek szart kavarni és keresztbe tenni egymásnak. Biztos vannak kivételek, de azokkal eddig nem találkoztam. Irigység, egymás háta mögötti kibeszélés stb. A legjobb, ha olyan helyen dolgozol, ahol nincs egy sem. A város egyébként nem rossz, munkát és albérletet találni nagyon nehéz. A közlekedés borzasztó, vonattal busszal vagy villamossal hamarabb eljutsz bárhová mint autóval, sok dugó van. Egyébként nem rossz hely, de otthon szívesebben élnék, ha lehetne az ottani fizetésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!