Milyen esélyeim lesznek angliában?
Figyelt kérdés
Nagyjából 2 év múlva elvégzem az iskolát ahová járok,van már sima érettségim, lesz Gépgyártás technológia techinusi képesítésem, Gépipari minőség ellenőr képesítésem, CnC forgácsoló képesítésem,Auto Cad és Inventor papírom.
Angolul egész jól tudok, nagyjából B2-C1 szintre helyezném, a szakmai nyelvet magamtól fogom megtanulni az iskolában mert csak németet tanítanak.
Milyen esélyeim lesznek? Mennyi fizetésre számíthatok majd ?
2011. okt. 8. 20:51
1/6 anonim válasza:
A nyelvtudásod az jónak tűnik, bár itt kinn egész más a nyelv, nem olyan mint a tankönyvekben. A végzettségeiddel pontosan nem tudom milyen munkakört lehetne betölteni. A fizetésed olyan lesz, amilyen munkát kapsz. Nagy valószínűséggel, mint ahogy a kivándorlók nagy többsége, minimálbéres munkával kezdesz. Ami viszont, ellentétben a magyarral, elég arra, hogy ne kelljen hiányt szenvedni semmiben. Én 4 hete jöttem ki középfokú nyelvtudással, 2 hét alatt találtam konyhai kisegítői állást, és szerencsém volt, mert nagyon jó a munka beosztásom(hétfő-péntek - 9-5-ig.) Így tudok mellette nyelviskolába járni, fejlesztem az angolom, egyelőre jól érzem magam. Heti 40 órát dolgozom, minimálbért kapok, így egy hónapban 850 fontot keresek.(Ha szombaton is munka van, akkor 900-925 font)
2/6 anonim válasza:
Azért ne általánosítsunk, nem mindenki kezd minimálbéres melóval, nekem nem 1 haverom van kint akik felszolgálóként kezdtek, és 1400-1500 fontot kerestek az elejétől. Ez persze szerencse/nyelvtudás/szakmai tapasztalat kérdése is, mert ha próbanapon látják hogy nem ok az illető valamilyen szempontból, akkor bizony el kell vállalni mindent.
3/6 anonim válasza:
Egyébként szerintem jók az esélyeid, készülj rá tudatosan, és akkor egy jó helyen dolgozva nem lesz problémád.
4/6 anonim válasza:
Jók az esélyeid. De én sose értem miért megy mindenki Angliába mikor sokkal jobb helyek is vannak Európában, ahol szintén elég az angol és sokkal jobban lehet keresni, meg maga a nép meg a környezet is sokkal jobb. Anglia nem egy jó hely. Persze Magyarországhoz képest minden jó...
5/6 anonim válasza:
Utolsó,azért az durva,amit állítasz,az informatikusokon kívül-de még ők se mindenhol- nem lehet boldogulni az adott ország anyanyelve nélkül. Szerintem te még nem élhettél sok helyen. Én északon élek,itt tényleg mindenki beszél angolul, a kukások is- ez azért még Európán belül is ritka, pl. Németországban is éltem, sokan nem beszéltek angolul- még sem kapsz munkát anélkül,hogy ne beszélnéd a nyelvet.
6/6 anonim válasza:
Az esélyeid jók, de nehogy megemlítsd ezt a B2-C1 nyelvtudást, mert az senkit nem érdekel ott vagy beszélsz vagy nem, de egy biztos segítőkészek. Próbálj minél több eredeti ANGOL filmet és beszélgetős műsorokat nézni addig is és tedd magad mellé a szótárt és csapd fel ha valamit nem értesz. 2 hét és alapszinten tudsz legalábbis nekem így sikerült utána mindenképp kellenek a helyi barátok nem magyarok hanem eredeti ott élő angolok azoktól tanulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!