Kell útlevél Horvátországba, ha 17 éves vagyok és nem a szüleimmel, hanem a (18 feletti) barátommal megyek?
Igen mehetsz, ettől függetlenül, ha van időd/lehetőséged megcsináltatni az útlevelet, akkor én a helyedben megcsináltatnám két ok miatt:
1. Ha elveszne a személyid, akkor nagyon hasznos lehet (természetesen érdemes külön tárolni.)
2. Sok helyen (főként szállodák, apartmanok, stb.) jobban szeretik, ha útlevél van nálad, (nálunk legutóbb azt kérték el az apartmanban, a személyi nem is érdekelte őket)
3. Ha autóval mentek akkor bármikor ott a lehetőség, hogy átruccanjatok máshova, pl. Bosznián keresztül délebbre.
De ezek egyike sem leküzdhetetlen probléma, szóval személyivel is mehetsz nyugodtan! :)
Szia!
Én tavaly voltam Horvátországban, Trogirban a barátommal és a szüleivel mentem, 17 éves voltam, kint töltöttem a születésnapomat ( csodálatos ajándék volt, de ez most nem lényeg... :D ), és nekem kellett útlevelet csináltatni! Mivel Horvátország nem Unios ország, ezért személyivel nem lehet átmenni.
Nani
Beutazási feltételek:
- Horvátország az Európai Uniónak és a Schengeni Rendszernek NEM tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (régi és új típusú személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Horvátországba. A horvátországi munkavállalás továbbra is előzetes engedélyhez kötött.
- A magyar állampolgárok útlevél vagy személyi igazolvány alapján részesülhetnek sürgős és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
nem kell útlevél, mert külön egyezmény van, Boszniába kell viszont.
viszont ha jól tudom életben van egy olyan szabály, hogy 18év alatt szülői engedély kell. nem tudom él-e ez még..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!