Csernobilba lehet utazni? Kirándulni?
Aki volt már arra kérem olyan válaszoljon, és írjon pár mondatot is hogy hogy lehet, merre meg ilyenek! vagy esetleg privátban e-mailt, lenne pár kérdésem :)
köszi
Nem voltam, de olvastam a dologról, mert lehet én is elutaznék. Magába Csernobilba nem lehet elutazni (túl veszélyes még most is), csak a közeli, Pripjaty nevű kisvárosba, amit ki kellett üríteni a sugárzás miatt. Ott áll üresen 1986 óta, szóval egy tökéletesen megmaradt szabadtéri múzeum a szovjet életről.
Szervezett túrában visznek oda busszal, általában Kijevből, csak 1 napig maradhatsz, mert a sugárzás még Pripjatyban is nagyobb, mint máshol. Fontos, hogy lehetőleg semmihez se érj hozzá, és legfőképp ne érintkezz növényzettel vagy vízzel. (ebbe az is beletartozik, hogy ne lépj le a betonról a fűre és persze ne lépj pocsolyákba).
A túra előtt és után lehetőleg egy jó sós levest egyél valami kajázdában, akár sózd is túl egy kicsit, mert az csökkenti a radioaktivitás testre gyakorolt hatását rövidtávon.
A túra után, ha van lehetőséged, zuhanyozz le alaposan, igyál jó sok vizet és mosd ki a ruháidat.
Itt olvashatsz a dologról bővebben, ha tudsz angolul:
Amit a többiek írtak az igaz, de pár hónapja felfüggesztették a túrákat, az ukrán hatóságok valamiért nem akarják most beengedni a turistákat Pripjatyba és a lezárt zónába. Nagyot szívtak ezzel a katasztrófaturisták.
Vonatkozó cikk: [link]
köszi mindenkinek! :( kár h nem lehet most oda utazni.. de a környékére lehet ha jól vettem ki az írásokból
De aki tényleg járt már arra írjon már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!