Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországban beleszaladtam...

Németországban beleszaladtam egy trafipaxba. Ki kell-e fizetnem a büntetést?

Figyelt kérdés
Németországban beleszaladtam egy trafipaxba.Egy hónap múlva megkaptam a csekket 30 euró büntetést. A csekk németnyelvű, gondolom ott kellene befizetni. Mi van akkor ha nem fizetem ki? Továbbra is mehetek Németországba, vagy nem?
2007. júl. 10. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugyanúgy beperelnek, mintha idehaza futottál volna lesre. Kapsz majd újabb, már 30 euró+büntetés+ büntetőkamat+eljárási költségről szóló jelentősen megemelt számlát, majd a következő, utolsó felszólítással (még magasabb összegű csekkel) együtt értesítenek, ha a kézhez vételtől számított x időn belül nem fizetsz, feljelentenek, s járhatsz a német bíróságra (+utazási költség+ügyvédi díj), ahol jelen esetben (nem vitatod a tényállást, s nyilván felvétel is készült rólad) szinte biztos, hogy elmarasztalnak, s még a teljes perköltséget is a nyakadba akasztják, majd ha akkor sem fizetsz, fizetési meghagyással élnek, s legombolják az első bevételeidből. Szerintem még mindig akkor jársz legjobban, ha sürgősen befizeted a 30 eurót.
2007. júl. 10. 19:03
 2/6 anonim válasza:
100%
Mindenképpen behajtják!Jobb lenne ha valamelyik bankba mennél, és arra a számlára átutaltatnád a pénzt,mert ha nem,és így elkapnak a németek az sokba fog kerülni.
2007. júl. 11. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A fizetési meghagyásos eljárás megelőzi a peres eljárást. A lényege: nem vitatott követelést ügyvéd, per és bíróság nélkül jogerősen végrehajthatóvá tudják tenni.

Tehát ha nem fizet a kérdező, akkor fizetési meghagyással fognak élni. Nem német bíróságon, hanem MAGYAR bíróságon, méghozzá a kérdező lakhelye szerint illetékességgel bíró bíróságon. És NEMperes eljárás keretében kérik a fizetési meghagyás kiállítását.

SF

2007. aug. 12. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

fizesd ki jobban jársz

előfordul az ilyesmi de mindenkép behajtják rajtad

2007. okt. 30. 22:26
 5/6 anonim válasza:
100%
szia,ha van jogsegély a 2 állam között(amúgy van) akkor igen behajtják rajtad ha nem tehát egy harmadik országbeli állam lenne akkor nyugi nem kell ha az értesüléseim helyesek.de csekken lenni kell egy nemzetközi számlaszámnak is.és ha nem fizeted be akkor mikor legközelebb mész németbe akkor ha megfogna akkor nem engednek amíg ki nem fizeted mivel az ottani rendőr autókban van bank kártya olvasó.Aszem de nem tuti mert már rég foglalkoztam ezzel a témával
2008. dec. 27. 23:36
 6/6 anonim ***** válasza:
83%
30 euro? Ilyen kegyesek a friccek? Itthon a legkisebb tétel ennek a négyszerese! :/
2009. nov. 17. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!