Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért nem osszák meg a külföld...

Miért nem osszák meg a külföldön dolgozó emberek egymással a tapasztalataikat?

Figyelt kérdés

Egyszer tettem ide egy kérdést:Van itt olyan 30év körüli pár,akik szeretnének Angliában dolgozni,és van külföldi munkatapasztalatuk?Senkit nem érdekelt semmi,nem akartak kapcsolatba lépni sem velem.Volt,aki tanácsokat adott,hogy nyelvtudás...meg minden,hát gondolom,csak tisztában vagyok a dolgokkal,nem először csinálom.

Nekem ez kicsit furcsa,mert miért hiszik az emberek,hogy csak egyedül jó boldogulni.Persze,de azért nem jobb pl.együtt bérelni lakást 3-4embernek,ha már kint vagyunk?És nem jobb egy kis társaságot kialakítani,hogy informálódjunk?

2009. ápr. 10. 07:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Persze,ha tudod,hogy kit hívj.
2009. ápr. 14. 11:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

De te azt mondod, hogy nem kerestek...és akikről beszélsz honnan tudják, hogy te mit akarsz vagy hogy egyáltalán létezel, ha nem ismernek? Szóval akkor hogy venné fel veled egy ismeretlen a kapcsolatot?

Úgysem úgy lesz semmi sem, ahogy más elmondja. Én is külföldön élek (nem Angliában) és senki soha sem segített és nem is vártam ezt el. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Nem önzőség ez, csak egyszerűen te a saját életedet tudod csak megélni, másét nem. Kaphatsz x millió tanácsot, de a te életed úgyis másként fog alakulni, mint másoké. Milyen konkrét kérdéseid vannak a kinti életről? Tedd fel őket, hátha tudunk segíteni!

2009. ápr. 17. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én Angliában élek,és nagyon szívesen segítek neked ha bármi kérdésed van,és persze tudom a választ...
2009. ápr. 17. 12:12
 14/18 A kérdező kommentje:

Oké,írok pár kérdést erről:

-Tényleg találok majd ingyenes nyelvsulit kint,vagy pedig olyan fizetős sulit,ahová minden nap járhatok esténként?

-Ha egy kisállatot viszek magammal,nem fog a főbérlő kidobni érte?

-Mennyire nehéz albérletet találni?

-Drága a benzin?És nagyon bonyolult a közlekedés és a lakás előtti parkolás Londonban?Bonyolultabb,mint pl.Pesten,vagy olyasmi?

Két főnek adnak ki egy szobát?Vagy ragaszkodnak ahhoz,hogy párnak csak komplett lakást adnak ki?

Jaj,lenne még annyi kérdésem,de egyelőre boldog lennék,ha csak ennyire válaszolna valaki...Köszi!

Ja,és ha szeretem a társaságot,akkor hogy alakítsam ki ott a baráti körömet,ha innen Magyarországról ezer ember van,aki szeretne kimenni,mégsem állnak velem szóba?

És miért van az,hogyha már kint lennék,az az ezer ember egyfolytában fel akarná velem venni a kapcsolatot???

2009. ápr. 17. 12:13
 15/18 A kérdező kommentje:
Úgy látom,vannak rendes emberek!!!!
2009. ápr. 17. 12:15
 16/18 anonim ***** válasza:
83%

Tényleg találok majd ingyenes nyelvsulit kint,vagy pedig olyan fizetős sulit,ahová minden nap járhatok esténként?

Attól függ, hogy milyen módon mész ki. Szerintem ingyen nem találsz, hanem ha olyan helyen dolgozol, akkor esetleg állják a díját. Nekem volt így kinn több ismerősöm is, semmit sem kellett a sulira fizetniük.

-Ha egy kisállatot viszek magammal,nem fog a főbérlő kidobni érte?

Ezt a főbérlővel kellene megbeszélni, mindenki más. Szerintem találnál olyat, aki nem tesz ki.

-Mennyire nehéz albérletet találni?

Nem nehéz, ha van pénzed.

-Drága a benzin?És nagyon bonyolult a közlekedés és a lakás előtti parkolás Londonban?Bonyolultabb,mint pl.Pesten,vagy olyasmi?

A közlekedés biztos, hogy furcsa lesz már csak a fordított forgalmi irány miatt is. Vannak, akik évekig küszködnek vele, hogy beleszokjanak. Egyik ismerősöm mesélte, hogy ő gyakran állt az út rossz oldalára a buszra várván.

Két főnek adnak ki egy szobát?Vagy ragaszkodnak ahhoz,hogy párnak csak komplett lakást adnak ki?

Jó kérdés, szerintem ez főbérlőn múlik ahogy máshol is.

Jaj,lenne még annyi kérdésem,de egyelőre boldog lennék,ha csak ennyire válaszolna valaki...Köszi!

Ja,és ha szeretem a társaságot,akkor hogy alakítsam ki ott a baráti körömet,ha innen Magyarországról ezer ember van,aki szeretne kimenni,mégsem állnak velem szóba?

És miért van az,hogyha már kint lennék,az az ezer ember egyfolytában fel akarná velem venni a kapcsolatot???

Ez velem is épp így volt. Azért van ez így, mert azt hiszik, hogy aki már kinn van, tud segíteni. Engem teljes idegenek is megkerestek közösségi portálokon keresztül, hogy hadd lakjanak nálam, amíg nem találnak maguknak helyet. Természetesen érdekből akarják majd veled sokan felvenni a kapcsolatot. Nem mindenki, de sokan.

2009. ápr. 17. 12:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ingyenes iskola van...nekem egyszeri felmérési díjat kellett fizetnem(ami 30 font volt),ahol megállapították,hogy milyen szintű az angol tudásom,majd a megfelelő csoportban kezdtem..De a fizetős helyen se rossz a helyzet..4 hónapi kurzusnál kérheted,hogy reggeli vagy esti órákban akarsz járni,és havi 140 font..

A kisállatokról:Amikor mi néztünk kiadó lakásokat,volt aki előre megírta,hogy állat nem lehet! Ha akarsz sem tarthatsz, mert benne van a szerződésben(van aki ki írja,hogy gyermek sem lehet) Mi nálunk nincs ilyen a szerződésben,ezért egyszer megkérdeztük,hogy tarthatnánk-e kiskutyát vagy macskát..Azt mondták nyugodtan csak szóljunk nekik,hogy van állat...ennyi.

A lakás bérlés az egy kicsit nehéz,főleg ha úgy szeretnéd mint mi.Csak mi ketten bérelünk 2 szobás lakást,és nem SZOBÁT! Így csak a lakásbérlésről tudok infót adni.Amikor mi kerestünk lakást fontos volt,hogy legyen leinformálható munkahelyed,megfelelő fizetésed.Amit rögtön fizetni kellett:140 font az ügynökségi díjért.Ott ellenőriztek le,hogy tényleg valós adatokat adtunk meg...ha jó elbírálást kaptak akkor kifizettük a másfél hónap kauciót+ 1 havi bérleti díjat..és lehetett költözni...De szobát is lehet bérelni,akár úgy is hogy ketten mentek.Ilyen esetben kérhettek dupla szobát.Itt kétszemélyes ágy van,és néha tartozik a szobához fürdőszoba is...

A benzin most 0.94 penny.Legalábbis mi annyiért szoktunk tankolni.A ház előtti parkolással nekünk is vannak néha gondjaink,mert ha késő este megyünk haza nem mindig van hely a ház közelében..De ha kocsi van akkor úgyis kérnetek kell(és persze fizetni kell) parkolási matricát.Minden zónának van külön matricája...Ha nincs matricád ,és úgy parkolsz ,megbüntetnek..(itt a parkolóőrök lelkesen végzik a munkájukat,minden nap látom őket...Én nem Londonban élek,de kocsival csak akkor megyünk fel,ha tudunk parkoló házat mert ott iszonyú a forgalom.(egyébként London sokkal drágább mint vidék,szóval ott egy kicsit nehezebb lesz az élet) A baráti körről csak annyit,hogy ha kint vagy nem biztos,hogy lesz kedved más magyarokkal megismerkedni,vagy éppen ellenkezőleg sok barátot szerzel.Ezt előre nem lehet megmondani..Majd rá fogsz jönni,hogy sokan nem bulizni akarnak,hanem dolgozni,és sok embernek megvan a maga baja,főleg most...Gondolom sokan vannak akik barátságosak és csalódtak is...Mi szívesen barátkozunk,de szerencsére nem sok emberben de csalódtunk is...Így egy kicsit bizalmatlan is az ember.De ezt csak ti fogjátok tudni,hogy tudtok-e olyan baráti társaságot összehozni ahol bulizni is lehet...

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok,és sok sikert

2009. ápr. 17. 13:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Nem sok tapasztalatom van de ez örök kérdés volt mindig,hogy miért nem segítenek a magyar emberek egymáson külföldön (sem).Én az usa-ba éltem de inkább elhallgattam és angolul beszéltem ha magyar szót hallottam mert annyi rossz dolog történt velem. Azért is írtam mert ahogy olvastalak benneteket a remény megmozdult bennem.Jó hogy vannak még ilyen emberek mint TI.Sok sikert mindenkinek az életéhez,terveihez!
2009. ápr. 18. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!