Kezdőoldal » Utazás » Európa » Látnivalók Erdélyben?

Látnivalók Erdélyben?

Figyelt kérdés
A Békási-szoros, Gyilkos-tó, Parajd, Szováta, Tordai-hasadék, Törcsvár (Bran-kastély) kipipálva. Mondjatok még szép helyeket, ahova érdemes elmenni egy hétvégi kirándulás alkalmával.
2011. jún. 20. 22:39
 1/9 anonim válasza:
Ezeréves határ, Szent Anna-tó, (kincses) Kolozsvár, Drakula kastélya
2011. jún. 21. 08:08
 2/9 anonim ***** válasza:
sóbánya!! hirtelen nem jut eszembe hol van de nagyon szép:)
2011. jún. 21. 12:53
 3/9 anonim válasza:

a sóbánya Parajdon van:)

huhh, hát most így hirtelen: Kézdivásárhely, Marosvásárhely, Gergyó-ditró, Szent Anna-tó, Korond, Medve tó, Békási-tó, Kolozsvár(bár itt annyira nem szeretik a magyarokat), Brassó, Peleş kastély (Európa egyik legdrágább ingatlana), Arad, Máramaros, Szamosújvár (Rózsa Sándor itt raboskodott, itt van eltemetve), Déva, Vajdahunyad, Királyhágó, Hargita, Sepsiszentgyörgy, Bálványosfürdő, Tusnádfürdő, Borszék, Temesvár, Drakula kastély...és még sorolhatnám:)

ha elmondod, merrefelé laksz, és hol szeretnél Erdélyben szállást, szívesen segítek a környék nevezetességeivel, mikor, hova érdemes menni, ilyesmi:)

2011. jún. 22. 19:18
 4/9 A kérdező kommentje:
A Transzfogarast terveztük idénre, július 2-án mennénk és 3.-án jönnénk. Csak az a kérdés, hogy van-e a környéken sátorozóhely (mondjuk a transzfogarasi út kezdeténél, vagy Szeben környékén). Esetleg valami információk erről?
2011. jún. 23. 12:28
 5/9 anonim válasza:

mármint egy estét aludnátok ott?

elsősorban a táj, ami nagyon megfogó arrafelé, a havasok gyönyörűek, javaslom, hogy nézd meg ezt az oldalt, hátha van olyan infó, amit nem tudtál:

[link]

szállásnak ezt ajánlom, nem személyes tapasztalat, ismerősök voltak itt...egy franciaágyas szoba 100Lei, 6500-6700Ft körül van, ez még annyira nem is vészes, elnézve, hogy milyen, és hol van. sátorral sem lenne sokkal olcsóbb, és így legalább ágy van alattatok

ezen az oldalon, rengeteg kirándulóhely fel van tüntetve, nézzétek meg

[link]

nem tudom, mennyire messze mennétek el a szálláshelytől, de 100km-es körzetben van: Gyergyóditró(van itt egy gyönyörű templom), Marosvásárhely, Brassó, igazából a hyegyből és amit írtam szálláshelytől mindenképp kijjebb kell jönni, ott tényleg csak a táj van látnivaló, esetleg a Balea-tó, források, vízesések(ezt nem tudom, hisz én pontosan arra még nem voltam)...ez az út csak Chauchesku elmeszüleményének köszönhető, semmi város vagy ilyesmi nincs, csak a kispanzók, esetleg vásározók, kb. mint a Békás-szoros

a sátrazást én nem javaslom, egyrész, mert (nekem) rohadt kényelmetlen, másrész a hegyekben éjjel nagyon hideg van, harmadrészt ennyire ritkán lakott havasban a főút közepén is vannak néha medvék, hát, ha még kicsit beljebb megyünk...(nálunk Gyergyóban a házak közé bejött egy este a sülszalonna illatára(gondolom) )

de ha mindenképp sátraztok, csakis elektromos kerítéssel körbevett helyen tegyétek, ahol tuti a biztonság!

2011. jún. 24. 13:43
 6/9 anonim válasza:

jah és még annyit:

ha elmentek Brassóba a Pojánára menjetek fel a függőliftezni, páratlan a látvány. viszont, ha köd lenne, nem érdemes, maximum a fenyők csúcsát, meg a drótköteleket láthatjátok (ez személyes tapasztalat:S)

a másik hely, amit nem hagynék ki, a törcsvári Dracula kastély

utolsó voltam a válaszod előtt:)

2011. jún. 24. 13:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a linkeket és az információt, sokat segítettél.

A törcsvári kastély, Brassó, Marosvásárhely, Békási-szoros, Gyilkos-tó, Máramaros, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Szamosújvár, Borszék, Medve-tó, Korond (meg egy jópár másik hely amit nem említettél)kipipálva! :)

Igazából nem szeretnénk sokat költeni a kirándulásra, mert elég gyakran járkálunk így kiruccanni barátokkal (szinte minden második hétvégén, hol közelebbre hol messzebbre -amúgy én is erdélyi vagyok-), és mindig csak egy-két napra, pont azért hogy elég legyen az otthonról hozott kaja, plusz szállásért se kelljen fizetni (éppen ezért sátrazunk), mert azért kicsit sok lenne mindig kiadni a pénzt.

A sátrazást most nem a hegyekbe gondoltam, hanem még előtte valahol, mondjuk Szeben környékén, tehát ahol még nincs annyira hideg, plusz nem látogatnak a macik sem :)

2011. jún. 24. 14:07
 8/9 anonim válasza:

Detonáta az Érc-hegységben, kicsit nehéz megközelíteni, de csuda szép, persz csak vezetővel.

Ajánlom a szász erődtemplomokat, Vajdahunyad-i várat (szépen rendbehozták), meg esetleg a dévai várat (igaz egy kicsit romos :))

Meg érdemes egy kis túrát tenni a Kis Cohárdra (a Gyilkos-tó partján, isteni kilátás), meg ajánlom a Hargita csúcsát, mivel szép időben látszik fél Erdély (vicc nélkül a Fogarasokig).

Még egy gyönyörű hegy túrázni: Istenszéke, nagyon megéri oda kimászni (csak mellékesen Wass albert kedvenc helye volt, a hmvai egy részét onnan szórták le a kérésére).

Most csak ennyi jutott eszembe kapásból.

Hmm talán még a Kazán-szoros, mivel az Erdély határa, igaz ott már igen kevés magyar él de szép...

2011. júl. 15. 16:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Torda sóbánya, Tordai hasadék. Nagyvárad is nagyon szép város
2011. júl. 20. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!