Külföldre szeretnénk menni lakni négy gyerekkel szerintetek megéri?
Figyelt kérdés
a páromnak szobafestö mázolo a szakmája én jelenleg gyesen vagyok a gyerekekk 17,13,11,4 évesek itt nagyon nehezen élünk és arra gondoltunk,hogy megtanuluk angolul és kimegyünk külföldre ahol jo munkát találnánk szerin tetek m egéri ?2011. jún. 13. 09:59
1/4 anonim válasza:
Megérni megéri, ha odajutsz, mint ahol most vagy itt Magyarországon. Tehát ott lakj, ott keressen a párod, ott kapj gyest. De addig sok van... Nehogy azt hidd, hogy pl. Angliában alig várnak, hogy átadhassák Neked a gyes-borítékot. Azt az ottani állampolgárok kapják, nem akárki, aki betoppan.
A nyelv elsajátítása is időbe kerül. Négy gyermek felelősséggel jár, milyen nyelven hívsz orvost, ha kell ?
Akármilyen jól keressen majd a párod, a fizetésének több mint fele arra fog elmenni, hogy kifizesse a házbért, villanyt, telefont, tv-díjat stb. A maradékból 6 személynek kell megélni...
2/4 Vérszomjas pandamaci válasza:
Barátnőmék 3 gyerekkel mentek ki Angliába, mint EU állampolgárok egy csomó szolgáltatásra ugyanúgy jogosultak mint az angolok (pl. egészségügyi ellátás a gyerkőcöknek totál ingyen van, az egyik gyereknek olyan egészségügyi problémája van, hogy itt több ezerért vették a spéci kaját, ott mindent ingyen kapnak), most épp azt próbálják kideríteni, hogy milyen segély járna nekik. Párodnak kéne előbb kimenni, ha neki már van meló, utána mehetnétek ti is.
3/4 anonim válasza:
Lenyegesen konnyebb kint elni negy gyerkoccel mint otthon.De az angolok csak akkor adnak EU-tagallambol jovoknek segelyt ha valamit betesznek a kozosbe.Tehat dolgoznak mindegy ho mit csak minimum 16orat.Ja es meg valami azt a bizonyos elso evet meg kell szenvedni.
4/4 anonim válasza:
Az első néhány hónap, vagy első egy év tényleg nem lesz könnyű. (Tapasztalat) A nyelvet elsajátítani, szintén nem lesz könnyű, főleg ha nincs nyelvismereted. Ha eldöntötted, hogy mindenképp külföldön próbálsz/próbáltok szerencsét, nem lesz könnnyű, de hosszútávon megéri, azt lehet mondani. azt tudom tanácsolni, amit az előző hozzászóló írt, hogy először csak a férjed menjen ki, és ha már kapott munkát (és mindegy, hoyg milyet, hogy a szakmáját vagy sem), csak utána menjetek ki. Nem mindenkinek jön be a külföldi munka. Ha viszont a férjednek összejött, akkor mehettek ti is. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, ha hosszútávra tervezitek a külföldi életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!