Németországban orvosi ellátásban részesültem. Fizettem is a sürgősségiért, mindenről papírom van, érvényes a tb-m. Azonban nem elég nekik a tb számom. Kérik hogy mikor jár le. Külföldön nem lenne érvényes a TB?
Lehet, hogy ez az Európai Egészségbiztosítási Kártya kellene nekik.
Szia,
megnéztem a német biztosításai kártyámat és itt van lejárat. szerintem a magyar EU-s kártyán is van lejárat, mert úgy tudom otthon ezek a kártyák 1 évig érvényesek.
voltam régen itt magyar eu-s kártyával is dokinál, de nem kellett csak a vizit díjat, ami 10 kifizetnem. te miért fizettél? habár sürgösségi ellátások voltak, pl kézhúzódás, röngenztek, adtak gyógyszert, meg egyszer a szememn volt egy nagy alergiás folt. annyit mondtak hogy ha rosszabb akkor menjek vele haza.
de azóta már itt vagyok biztosítva.
Sürgősségi vagy nem, az önrészt mindenhol kell fizetni. Magyar TB-t felmutatni külföldön olyan, mint budapesti buszbérletet felmutatni Münchenben. Magyar TB-kártya Magyarországra való. Mint EU tagállam polgára, EU országokban igazolnod kell, hogy tagja vagy a magyar egészségügy biztosítási rendszernek - de nem TB-kártyával, mert azt nem ismerik külföldön, a magyar orvos sem ismeri a finn, szlovén, portugál helyi kártyákat. Ezért vezették be az egységesített E-111-nek becézett európai egészségbiztosítási kártyát. Nálunk még mindig csak 1 évig érvényes, Nyugat-Európában 3 évig.
A google-ba beütve: "E-111" rengeteg infót kapsz róla.
Mindenkinek ajánlanám az E-111 kiváltását. Nem kerül semmibe és sok bosszúságtól, költségtől menti meg az embert.
Azért ne keverjük a dolgokat, az E-111 egészségbiztosítási igazolvány, jó arra, hogy ellássák a beteg biztosítottat vagy családtagját - ugyanakkor a mentőautóban eltűnt kézitáska értékét senki sem téríti meg. Tehát kell az utasbiztosítás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!