Kezdőoldal » Utazás » Európa » Isztria - Kvarner-öböl?

Isztria - Kvarner-öböl?

Figyelt kérdés

Két hét múlva megyünk a párommal Opatija-ba nyaralni, 1 hétre. Ha valaki volt idén arra felé, meg tudná írni nekem, hogy milyen árak vannak? Pl. mennyi kunába kerül egy fagyi, vagy például két fő mennyiből tud megebédelni, megvacsorázni pl.egy étteremben vagy pizzériában? Milyen árakra számítsunk? /Reggelit kapunk a hotelben, így ebédre és vacsorára költenünk kell./

Strandcipő kb.hány kunába kerül?

Nem az érdekel, hogy kb. ugyanannyi mint itthon, hanem hogy kunában mennyibe kerül!

3000 kuna körül vinnénk magunkkal, és érdekelne az is, hogy 1 hétre elegendő-e ez a mennyiség autópályadíjra, tankolásra és étkezésekre?

Még egyszer kérem, csak azok írjanak, akik Opatija-ban vagy környékén voltak.

2011. jún. 7. 08:04
 1/10 anonim ***** válasza:

H.országban lakom.

Opatija az egyik legszebb, de legdrágább város.

Szerintem a biztonság kedvéért vigyetek kicsivel több pénzt magatokkal.

Máshol tudom az árakat, de nem biztos, hogy ott is annyi.

2011. jún. 7. 08:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a válaszodat. És merre felé laksz? Ott milyen árak vannak? Tudnál mesélni egy kicsit Opatijáról és környékéről? Merre felé érdemes ott kirándulni?

És kb. mennyivel vigyünk több költőpénzt?

Előre is köszönöm a segítségedet!

2011. jún. 7. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Opatijába a gazdagok járnak.

Pl. a központi strandra, úgy hordják a homokot, hogy legyen homokos strandja is.

Legolcsóbban úgy jöttök ki, ha még otthonról befizettek fél- vagy teljes panziót valahová.

A hotelnek talán van ingyen pakolója, érdemes megérdeklődni, mert a parkolás drágább lehet egy hétre, mint máshol egy üdülés ára.

Érdemes autóval bejárni az Isztriát de a tenger melletti úton.

Át lehet ugrani egyik nap pl. Triestbe ill. Velencébe is.

2011. jún. 7. 23:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Ja igen!

Trogírnál lakom a tengerparton.

2011. jún. 7. 23:47
 5/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Igazából Opatijához közeli településre megyünk, csak nem akartam kiírni a helységnevet, mert Opatija azért jobban beazonosítható. Moscenicka Draga-ba megyünk, szállást már foglaltunk (Hotel Marinában).

Akkor kb. mennyi költőpénzt (kunát) érdemes magunkkal vinni?

2011. jún. 8. 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, tudom hol van.

Onnan simán be tudtok autózni Opatijába 10-15 perc alatt.

Így már nem annyira költséges a dolog, lehet, hogy elég lesz amit írtál.

Kb. 40-50ezer Ft el fog menni üzemanyagra és autópályára.

Fürdőcipő szerintem kelleni fog. (Kb. 2ezer Ft)

Elég ha bankkártyán van még némi tartalékpénzetek, ha szükségetek lenne rá (de nem ismerem az igényeiteket).

Annál olcsóbban nem tudtok étkezni, mint, hogy itthonról befizetitek a hotelben a félpanziót.

Ha bárhová beültök, nem ússzátok meg a NAPI menüt 60-80 kuna alatt, itallal már 100 kuna/fő kb.

Jó nyaralást.

2011. jún. 9. 12:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ismét válaszoltál. Közben gondolkodtam és inkább 4000-et viszünk magunkkal.

A tankolás+autópálya tényleg 40-50ezer körül van? Letenyétől mennyibe kerül az autópálya díj? Mert én a neten 92 kunát láttam, Rijekáig.(Itt: [link] Akkor ez nem valós?

És a benzin költség? 42 literes a benzintankunk, ami kb.600km-re elegendő. Otthonról Letenyéig az út nekünk kb.200km. Ha Letenyénél visszatankoljuk azt a mennyiséget, amit odáig elhasználtunk, akkor teli tankkal vágunk neki Letenyétől Moscenicka Draga-ig. Ez kb.300km, igaz? És akkor már nem kell olyan sokat tankolnunk majd kunában, nem? Vagy ez így hülyeség, amit írtam?

Fürdőcipőt elvileg csak én veszek, mert a párom az itthoni kertipapucsát ( [link] akarja vinni. De szerintem én azt elhagynám a vízben.

A kajálásban nagyon különbözőek vagyunk. Én beérem pl. egy hamburgerrel, a párom meg képes 2-3-at is megenni. Ő nagyobb evésigényű mint én. Ha lehet ilyen hasonlatot mondani, akkor én annyit eszem, mint egy kismadár, ő meg mint egy oroszlán. :)

A hotelben csak reggelire fizettünk elő, hogy ne kelljen mindig visszasietni a vacsorára. Tavaly így voltunk a Balatonon és rossz volt, hogy nem mehettünk nagyon messzire, mert különben nem értünk volna vissza vacsoraidőre.

2011. jún. 9. 15:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az autópályadíj az akörül van amit írtál,

az üzemanyag hasonló árban van mint otthon, csak jobb minőségű.

Fogj egy füzetet és minden kiadást írjál bele, ez az egyik verzió.

A másik, hogy fillérre kiszámoljátok és felírjátok a nálatok lévő pénzeket elinduláskor, majd ha újra otthon lesztek, akkor ismét.

Csak így fog valós összeg kijönni.

Kaputól kapuig, 40-50 ezer lesz az útiköltségetek.

(Fogadunk?? :))

Elfelejtetted bele kalkulálni az ottani kirándulgatásokat.

Pl. Néha átmenni Opatijába, lemenni Pulába, vagy fagyizni egyet Porecsben, ahol dobálják a fagyikat zenére stb...

Nem véletlenül találták ki a stabil fürdőcipőt!

Minden más balesetveszélyes és lehet esetleg a szobában tölteni a nyaralást...

A hamburger ára változó, olyan 15-20 kuna körül van.

Amúgy kiszámított pénzzel sohase menjetek, mert bármi történhet (pl. a kocsival).

Ha akartok esetleg legközelebb Trogírba menni, adhatok egy emílt, vagy ti adjatok egy elérhetőséget.

Mostanában kérik időnként a zöld-biztosítást is a határnál.

üdv.

2011. jún. 10. 09:47
 9/10 A kérdező kommentje:

Igazából csak a körülbelüli összeg érdekelt, nem szeretnék pénz nélkül maradni az utolsó napokban. :)

Nemzetközi zöld-biztosításunk természetesen van, már évek óta (Ausztria közelsége miatt).

Nem felejtettem el belekalkulálni az ottani kirándulásokat. Ezért is gondoltam, hogy inkább 4000 lesz. Nem tudom még, mennyit fogunk kirándulgatni kocsival. Mert lehet hogy szinte egész délelőtt aludni fogunk (reggeli után), aztán délután irány a tenger. Én szinte egész nap fürödnék a tengerben. :) A párom viszont nem olyan vizicsibe, mint én. De könnyen rá lehet venni mindenre. Aztán meg lehet, hogy inkább csak a hegyre mennénk (gyalogosan), felfedezni a hegyet, mivel nálunk síkság van (Kisalföld). Tehát olyan messzi kirándulásokat nem tervezünk. De azért köszi, hogy ilyen segítőkész vagy.

A fürdőcipőről igyekszem meggyőzni a páromat, de nehéz eset :) Én biztosan veszek, mert jó lesz még máshová is majd.

A hamburger csak egy példa volt, de azért köszi az árat. :)

Legközelebb még nem tudom, hová megyünk. De ha bejön Horvátország, akkor mindenképpen megnéznénk már környéket is (pl. Trogir). Az e-mail címem: egyedegon@citromail.hu

2011. jún. 10. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Boszniából ment egy nagy szállítmány fürdőcipő és az Aldi áruház árusítja tegnaptól 1500 Ft-ért.

Jó minőségű!

Igyekezni kell mert elkapkodják.

(Ment egy levél.)

2011. jún. 11. 06:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!