Használata már valaki a www.couchsurfin.com oldalt? Vélemények?
ha angolul meg tudod magad értetni, az egy jó kiindulási pont, amennyiben a fogadó fél is érti némileg ezt a nyelvet.
én már többször fogadtam utazókat a couchsurfingről, illetve én is utaztam, most nyáron is fogok.
a tapasztalataim vegyesek. baj soha nem volt, de olyan előfordult, hogy valaki udvariatlan volt (koszolt, tovább maradt, mint amiről előzetesen szó volt, égve hagyta a lámpákat, mikor elment, stb.).
a couchsurfingen van egy menüpont, ahol egy "formanyomtatványt" kitölve mintegy hivatalosan kérhetsz szállást.
a saját profilodat őszintén és normálisan töltsd ki, de próbáld meg a legjobb oldaladat mutatni.
és ne felejtsd, ha vendégként kimész, akkor a lehető legkevesebb problémát okozd a vendéglátódnak (rossz tapasztalataim: órákig fürdés, szobában dohányzás, stb::)
hova akarsz menni?
Hát először valami közeli országba gondoltam : ) ... pl Ausztia (nyáron gondoltam elnézek Bécsbe, és akkor valakinél 1 napot tölteni xx ), Erdély, Zágráb.
Mamám Marosvásárhelyen lakik, és azon is gondolkodtam hogy először úgy próbálom ki, hogy mamáméknál lakok és összefutok néhány couchsurfingessel : ) Ott nagyrészt beszélnek is magyarul legalább : )
ha csak a szállás miatt regisztrálsz, nem fogsz találni... rengetegen akarnak kanapé szörfölni, a népszerű városokban pl amszterdam egy hónappal előbb el kell kezdeni levelezni...
egyébként szuper dolog ha merész vagy:) nekem csak jó tapasztalataim vannak. a kölcsönös bizalmon alapszik ez az oldal.
Nekem egyszer volt vele tapasztalatom,azis sok éve volt már.
Történt ugyanis,hogy évekkel azután,hogy regisztráltam az oldalra,bejelentkezett hozzám telefonon egy kanadai ürge,hogy hipp-hopp ő most itt van Szombathelyen(amikor telefonált,már Kőszegen volt) és ő most tőlem azt várja,hogy etessem,itassam ingyen a 3 hét múlva Zágrábban esedékes koncertjéig.És ő ezt véresen komolyan is gondolta.
Na ,mikor ezt ott személyes találkozáskor angol nyelven közölte velem,faképnél hagytam,elkezdtem eszeveszettül rohanni,majd felugrottam az első buszra(még a számát se láttam),és meg se álltam hazáig.
Szóval ovatosan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!