Kell-e Svájcba útlevél?
Nem kell. Csak érvényes kártyaszemélyi.
Amúgy az mindenhova kell. ès hogy reptéren miért is ellenörzik? mert a reptéren a repülésbiztonság miatt, nem vagy-e terrorista. amúgy határ az van.
Azért én még Zürichbe százezrekért nem repültem.
Pl. a Malév, a Swiss, az Alitalia és az Air France is 19.900 Ft-ért visz Zürichbe a március 20-31 közötti időszakban... Persze mindig utána kell járni, és kifogni a jó akciókat...
Szia!
Esete válogatja, mi is kint élünk már egy ideje, és mindig autóval járunk haza. Többnyire megállítanak a határon - tipikusan visszafelé Svájcba, a kilépést Svájcból szerintem nem veszik közel sem olyan komolyan, és ellenőrzik az útlevelünket. De egyetértek az előttem szólóval abban, hogy elvileg a kártya formátumú személyinek is elégnek kell lennie, mert vittünk már úgy haza ismerőst, hogy csak ez volt nála, és - szerencsére - átengedtek minket :)
Rem tudtam segíteni, üdv.
Valóban nem tagja az EU-nak Svájc, de az EGT tag, mert a szabadkereskedemi társulás (EFTA) tagjaként kétoldalú szerződéssel kapcsolódik az EU-hoz.
Emellett a schengeni zóna tagja is Svájc, tehát a schengeni övezeten belüli közlekedés esetén esetleges a határellenőrzés. [Nyílt határok vannak a schengeni zóna felé.]
A schengeni tagsága miatt BÁRMELYIK típusú személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel beléphetsz az országba. Nem kell kártya, a régi barna kemény fedeles, kalászos személyi is elegendő ahhoz, hogy az országba belépj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!