Valaki ment már úgy Bulgáriába nyaralni, hogy alig beszélt angolul?
Szia
Mi mi az idén nyáron megyünk először Bulgáriába, Neszebárba.
Mi sem tudunk perfektül angolul, pár szót , mondatot el tudunk mondani. Még van pár hét indulásig, addig a fontosabb dolgokat, még meg tudjuk - tudod tanulni.
Ti merre mentek, és mikor?
Ja, és mivel?
Szilvi
Bulgáriában még nem voltam, de egyébként sok helyen voltunk már úgy, hogy nem tudtunk angolul/németül. Mégis magyarul-szerbül-angolul-németül-kézzel-lábbal jól boldogultunk mindenhol. :D
Kicsit vegyíteni kell mindenféle nyelvet, amit akár egy nagyon picit is, de beszélsz, és megvan oldva. :)
én jól tudok angolul meg németül is , de sz*rt sem értem vele, mert ahol beszélni akartam ott a bolgárok semmilyen nyelven nem tudtak csak bolgárul meg oroszul
tehát mutogatással mindent megértettek
meg ha bonyolult dolgot akartam kérdezni előtte számokkal jelekkel leírtam egy pípírra és azt odadtam a bolgároknak, mert sokuk nem tud se angolul németül meg pláne nem
Én pl. semennyit sem tudok angolul (max heló miszter meg effélék:-)) de sokszor voltam Bg-ben. Az oroszt teljesen megértik, lényegében mindenki. Arra kell figyelni, hogy a keményjelet a-ö közötti hangnak ejtik, a ju betűt meg inkább ű-nek. A szavak sokkal jobban hasonlítanak az oroszra, mint pl. a szerb szavak, viszont a nyelvtan egészen más. Könnyebbség az oroszhoz képest, hogy nincs főnévragozás, csak pakolni kell egymás után a szavakat:-)
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!