Munka Montenegróban?
Nyáron 3 baarátommal kiutaznék Montenegróba dolgozni.
A nyelvvel nincs próblémánk (egyik csajszit kivéve), beszélünk szerbül is, csak még az országban nem voltunk.
A hely is megvan, Herceg Novi-ba mennénk.
Vannak ötleteink, hogy mit lehetne dolgozni (pl. vattacukorkészítés) - ehhez kell alapítani vmilyen BT-szerűséget?
Vagy tudtok ajánlani egyéb munkákat?
turistaként nagyon klassz
tengerpart nagyon szép
a helyiek idénymunka, diákmunka keretében szoktak is dolgozni a parton, Barban meg Sutomoréban is
de ilyet még nem hallottam, hogy valaki magyarországról dolgozni megy oda
esetleg horvátba, de MNE-ba?
nem tudom, hogy már meg e van a hely ahova mentek vagy akihez mentek, de ha nem, akkor sztem balcsin is lehet annyit keresni mint ott
ha meg nyaralni akartok akkor ne dolgozzatok
a látszólag jó gazdaságú országban azért elég nagy a munkanélküliség
ugyanúgy kellenek engedélyek mint nálunk, Bt is kell alapítani, hiszen az sehol nem úgy van, hogy na kiállok és tessék a vattacukrot
keressétek a montenegrói nagykövetséget, hogy mit kell tudni az ottani munkáról vagy a Szerb nagykövetésgen is tudják
ám ha itt a fórumon van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen a munkavégzés Montenegróban és igaz dolgokat tud mondani, akkor megemelem a nemlétező kalapomat
igen, előzőnek van igazán velős mondanivalója és ezzel az egy szóval itt szerintem ki is hozta a maximumot ebből a kérdésből
igaza van
....de tényleg nem értem, h miért pont crna gorába mennétek, viszont a másik oldalon meg miért pont ne?
Keresitek majd az eurókat, mert ott már az a fizetőeszköz ;)))
Hát egész nyárra tervezzük a lentlétet.
Szóval kellen vmit dolgozni.
Egyébként mennyire szívesen foglalkoztanak ott külföldieket nyári munkaként?
Utóbbi válaszoló: Ti si crnagorski? :D
-Miért pont oda?
-Egyrész a szerbet kéne gyakorolnunk. És az egyik csajszi édesanyja Montenegróban született. Szóval helyünk is lesz valószínűleg.
És azért nem Szerbiába, mert Montenegró vmivel fejlettebb (Euró a fizetőeszköz - többek között -, míg Szerbiában maradt a dinár).
Kb ennyi az indok. Elég lesz? ( :
"Ti si crnagorski? "
:D
Haver, nektek tényleg nagyon kéne gyakorolni a nyelvet! :D
Ráadásul azért a szerb meg a cérnagorac nyelv sem épp egy - egy echte cérnával még nekem is meggyűlik a bajom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!