Barcelonában egyáltalán nem beszélik a spanyolt?
Figyelt kérdés
1,5 hét múlva megyek Barcelonába pár napra. Spanyolul elég jól tudok, de azt hallottam, hogy katalánul beszélnek csak az ottaniak, és nem hajlandóak spanyolul kommunikálni, se megérteni azt. :( Igaz ez???2011. ápr. 22. 14:44
2/9 A kérdező kommentje:
De sokan azt mondják, hogy nem hajlandóak beszélni...akkor ne aggódjak emiatt? Meg fogom tudni értetni magamat?
2011. ápr. 22. 15:02
3/9 anonim válasza:
ez hulyeseg! ertik a spanyolt es kommunikalnak is. csak esetleg a szelszoseges hulye fiatalok kozott akadnak akik jatszak az agyukat! spanyolban elek ,azert tudom! nyugi meg fogod ertetni magad!
4/9 anonim válasza:
elozo vagyok. a ferjem spanyol ,ha erdekel meg valami kerdezz!
5/9 A kérdező kommentje:
Privátban küldtem neked e-mailt...ne haragudj a hosszú levélért :) Remélem nem gond.
2011. ápr. 22. 15:32
6/9 anonim válasza:
Beszélik, ne aggódj. Főleg a túristákkal nagyon rendesek, már attól is elolvadnak, ha spanyolul beszélsz... Még angolul is próbálkoznak, de nekem kb 10 percembe tellett, amíg rájöttem, hogy nem spanyolul, hanem angolul beszél hozzám a hapsi :)
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :D Annyira örülök, hogy ezt leírtad, remélem tényleg nem lesz semmi baj, és rendesek lesznek. :))
2011. ápr. 22. 17:58
8/9 anonim válasza:
nagyon rossz forrás volt, ahonnan ezt hallottad
persze, hogy beszélnek spanyolul
Egymás közt a legtöbben katalánul beszélnek, de ettől még mindenki tud és mindenki hajlandó is beszélni
de még annyira túlbonyolítanánk itt a helyzetet, a spanyol nyelv igen erősen hasonlít a katalánra, tehát ha spanyolul mondod és ő katalánul válaszol és jól figyelsz akkor azt is megérted
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :))
2011. ápr. 22. 22:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!