Selce, Crikvenica (Horvátország) voltatok már?
Júniusban elején megyek. Minden érdekelne ezzel kapscolatban, milyen a hely, az autóskemping, vízhőfok, étel. Van -e időeltolódás Horvátba, és hogyan kell helyesen kiejteni a helyet? :) T-mobile-nál milyen az átváltás Roming? Utasbiztosítás bárhol lehet kötni, utazásiirodákban? Pénznem kuna, de írták nekem hogy célszerű eurót vinni, akkor lehet azzal is fizetni? Van sok magyar erre? Hol lehet elhagyni Magyarországot, melyik autópályán kell kimenni, kint mennyi a matrica?
Előre is köszönöm a sok infót!
Amire tudok, válaszolok. Pont ott még nem voltam, de Horváto.-ban már többször.
Itt egy útvonalterv:
Itt pedig egy úti beszámoló képekkel (az árakat, útdíjakat ne nézd, mert 2006-os): [link]
Itt még egy kis info: [link]
Biztosan jó meleg lesz júniusban már, a víz Horvátországban azonban sose (még szeptemberben sem) mondható melegnek, mint pl. Görögo.-ban.
T-mobile a határ után automatikusan átvált, és sms-ben elküldi a roamingos hívásdíjakat.
Mi mindig kunát vittünk, bár az eurót is elfogadják a legtöbb helyen.
Igen, biztos lesz magyar, Horvátországban mindenhol sok van.
Utasbiztosítást bármelyik utazási irodában köthetsz, de szerintem érdemesebb biztosítónál (Allianz, Aegon), mindig jobbak a kondícióik. De még a Postán is tudsz (Posta UtasŐr).
Autópályadíjak:
Elrontani kint nem lehet, szakaszosan vannak a fizetős kapuk, egyiknél tépsz cetlit, a következőnél fizetsz.
Kérdezz még, ha nem tudsz valamit, ha tudok, válaszolok.:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__1676922-horvat..
It még megerősíthetsz :). Köszönöm az infókat, nagyon aranyos vagy :) Ha valami még felmerül, akkor kérdezek!
Bár nem most írtad a kérdést, azért gondoltam elmondom a tapasztalataimat.
Mi 3 éve voltunk a párommal mind a 2 helyen, egyszerűen gyönyörű, azóta is csak oda vágyom vissza! Közel van, csendes, nyugodt falu Selce, Crikvenica kicsit nyüzsisebb, több a látnivaló!
Mint írtam, nagyon szeretem mind a két helyet, mert egyrészt közel van nagyon, 4 óra az út kb.
Selcében szálltunk meg, nem volt előre lefoglalt helyünk, de ahogy odaértünk, 1 órán belül találtunk apartmant. Csendes kis falu, nagyon hangulatosan az utcák, a tengerpart betonozott.
Crikvenica-ba átmentünk párszor, 5 percre vannak egymástól, ott zajlik az élet, nagyon szép szintén, a tengerpart apró kavicsos.
Jó nyaralást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!