Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bulgáriába Románián, vagy...

Bulgáriába Románián, vagy Szerbián keresztül érdemes menni autóval?

Figyelt kérdés
És ha Románián keresztül választom,milyenek az utak?
2011. márc. 19. 20:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A sok ijesztgetés helyett inkább egy valós érv Románia ellen. Bulgária felé csak egy híd van a Dunán, közel Bukaresthez. Ha arra mész rohadt nagy kerülő. Komp Calafat és Vidin között jár, de -igaz '92-ben - délután 4-től másnap 10 óráig vártunk az átkelésre. Nem ajánlom, viszont Szerbia felé tök jó az út, csak az utolsó 100 km szar, de az sem vészes.
2011. márc. 22. 20:36
 12/18 anonim válasza:
100%
Szerbiában se számíts szuper autópályára... De Romániában még rosszabb a helyzet. Bár 10 éve voltam, de akkor nagyon rossz utak voltak Romániában. Szerbiában nem kátyús a pálya, de elhanyagolt, vannak benne süllyedések, foldozások, viszont még így is jobb szerintem.
2011. márc. 23. 17:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerbiában élek, és hát én is inkább ezeket az utakat ajánlom. Autópálya az egyszerü utakhoz képest tök szuper, és hát az ország sem olyan csúnya.. :DD
2011. ápr. 10. 16:06
 14/18 anonim válasza:
100%
Mi Miskolcon lakunk, és többen is Romániát javasolták, azt mondták, hogy ez csak rémhír, hogy rosszak az utak... Így már nem tudom :(
2011. máj. 20. 06:23
 15/18 anonim ***** válasza:
33%
A román utak nem rosszak. Sokszor jártam már ott, és inkább laknék ott, mint Magyaro.-n.
2011. júl. 6. 18:36
 16/18 A kérdező kommentje:

Ez egyre érdekesebb!! Akkor most merre is kellene menni? :)

Közben Én visszaértem Bulgáriából, és Szerbián keresztül mentem oda-vissza. A nyaralás alatt felmerült, hogy visszafelé Románián keresztül jövünk, mert még sosem jártam ott. És ráadásul Miskolcra jöttünk, tehát közelebb is lett volna sokkal. De mikor a GPS megtervezte az utat, nem vállaltam. Románián keresztül kb.1100km 17 óra alatt. Szerbián keresztül kb.1350km 14,5 óra alatt. Ezek csak a kb.-i adatok, az emlékeim szerint, de sokkal gyorsabb Szerbián keresztül. És az utak is elég tűrhetőek. És mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!

2011. júl. 17. 08:20
 17/18 zemlenyia válasza:
2012-re változott valamit a románián keresztül vezető út bulgárba?
2012. júl. 13. 13:52
 18/18 IstvanNorbert válasza:

Sziasztok. Én romániában élek, így talán segíthetek infóval. Ami a rossz utakat és autólopásokat illeti, azokból éppen annyi van, vagy talán kevesebb, mint Magyarországon. Én inkább a kelet-közép-magyarországi viszonyokat ismerem. Ezeknél az utaknál manapság itt zömében jobbakat találni. Az utak jók (mármint a főutak), az elmúlt 1-2 évben szinte minden főutat modernizáltak, kiszélesítettek, kelet-európai szinten szerintem megállják a helyüket. Az autópálya hiánya azonban valós probléma. Egyedül Kolozsvárt lehet elkerülni egy kb 50km-es szakaszon Gyalutól Aranyosgyéresig (Gilău-Câmpia Turzii). Aki Északról érkezik: a GPS valószínűleg az Olt völgyén keresztül fog kalkulálni és Giurgiunál a Duna-hídon visz át Bulgáriába. Ez a legrövidebb út, ha északmagyarországról indulsz és őszintén szólva nagyon látványos, főleg az Olt völgye (keress rá így a Gogliban: Valea Oltului). Ezt mindenképpen megéri megnézni, de időáldozattal jár. Ne felejtsétek el, hogy ott hegyek vannak és bizony hosszú szerpentinek is és persze tejerautók. Aki Szeged/Békéscsaba környékén jönne át azt valószinűleg Románia déli részén fog átvágni, ami talán a legszegényebb régió és elég elmaradott. Ez az útvonal szerintem nem túl szép. MIndamellett ez a "híres" manele zene őshazája, amitől álltalában magyar embernek feláll a szőr a hátán.

Mindenesetre bármelyik útvonalat választod, az ülőgumóidat edzened kell. Nem fog zavarni igazából semmi (gyors, problémamentes határátkelés, elég jó minőségű utak, előre villantó autósok, ha mérnek, stb), csak két dolog: a főutak rengeteg településen haladnak át, illetve nagy a teherforgalom. Emiatt nekem álltalában 65km/h az átlagsebességem közúton, ami valljuk be őszintén, ne túl rózsás. Hogy számolni tudjatok, mondok egy példát: Szatmárnémeti - Konstanca (Satu-Mare - Constanța) normális tempóban, gyerekkel a kocsiban, éjszaka haladva, 2-3 rövid pihenővel kb 13 óra, ha nincs strandszezon és nem akar a fél főváros a tengeren pihizni. Véleményem szerint inkább nyaralászáró körútnak érdemes átkelni Románián, de csak úgy, ha legalább egy pihenőt beiktatsz. Alföldi gyereknek, aki ahoz szokott, hogy autópályán a picinyke ország bármelyik szögletéből három óra alatt a Pesten van és nem hajlandó alkalmazkodni, nem ajánlom. Szintén nem ajánlom azoknak, akik kizárólag a kocsi ablakából szeretnék látni a Kárpátokat. Az út hosszú és fárasztó, emiatt a látvány elveszítheti értékét.

2013. febr. 18. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!