Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátországba hova érdemes...

Horvátországba hova érdemes menni?

Figyelt kérdés
Teljesen tudatlan vagyok a témában, hogy merre induljak a keresgetéssel. Minden érdekelne, árak, szállás, part (főleg az, hogy merre van homokos part).
2011. márc. 14. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Pula :). Én ott voltam még csak Horvátországban. A tengerpart gyönyörű sziklás, lehet nyugodtan ott is fürdeni. De találtunk olyan partot ahol csak kavics volt ( mármint nem sziklás, nem is homokos, hanem milliónyi kavics borította a partot :). Gyönyörű! Ha ilyen helyre mentek, vigyetek fürdőpapucsot, nehogy belelépjetek a tengerisünökbe ( hidd el kellemetlen :/ ).
2011. márc. 14. 13:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Homokos part érdekelne.
2011. márc. 14. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:

homokos part: Montenegro, Olaszország

így hirtelen horvátba nem is tudok homokosat mondani

de biztos van :)

2011. márc. 16. 23:02
 4/5 anonim válasza:

Végigjártam már Szlovéniát, Horvátországot, Montenegrót, Albániát. Ha igazán szépet akarsz, akkor nem az Isztriát választod. A legszebb hely Omis/Split. Ha sikerül Bosznia felől érkezned (az is egy kulturális élmény), az érkezés pillanatában lesz negy nagy vaóóó élményed. Ugyanez Isztiáról nem mondható el. Az elég lapos vidék, persze vannak szép pontjai is, de nem átütő. Split egy megelevenedett ókori Róma, Omis gyönyörű. Omis belvárosi strandja homokosnak mondott, de inkább olyan darált sóder, és kb 200 m hosszú. Ennyiben kimerül a homokos part fogalma. Dubrovnik is szép. Rijeka kb olyan mint Budapest. Opatija szép, csak kicsi és drága. Pulában ott az anfiteátrum, meg egy főutca.

Árak:

Szlovéniát nem ajánlom, nagyon drága.

Horvátország kb 10%-kal olcsóbb, de szintén elég drága. (a bolti árak is kb. 20-30%-kkal magasabbak, mint itthon, a kaja (normális helyen 100 kuna körül jön ki/fő. Ebben benne van egy főfogás, saláta, üdítő.)

Amint átléped Montenegró határát, az árak elfogadhatóbbak lesznek. Az kb olyan balatoni árfekvésű.

Szállás 50 euró/apartman/nap főszezonban. Ez 40-re azért lealkudható.

Ha még délebbre mész, Albániába érkezel. Ha szereted a keleti felfordulást és a (tényleg nagyon) barátságos embereket, akik még vigyázni tudnak egymásra, és nem lopnának el semmit sem, oda menjél a határ után máris homokos a part. (azért montenegró felől érkezve Shkodránál húzd fel az ablakot, mert az egy cigányteleppel indít, ott nem szabad megijedni, az ország többi része teljesen normális. Shkodra magyar városi hangulatot áraszt. Onnan Velipoje kb 40 km. (igazi keleti felfordulás, tök más hangulata van, mint Horvátországnak) Ha több nyugalomra vágysz, akkor Lezhe mellett van Shenghen, az európaibb.

Az albán árak hihetetlenek, és nem kapsz bélfertőzést a csapvíztől sem. Fagyi: 25 Ft, dinnye 20Ft/kg. Sült csirke a strandon 800Ft/db sör 100Ft. (tavalyi árak)

Ja és mindenhol tehenek, a legjobb szálloda előtt is :) Igazi kulturális élmény, és gyönyörű ország. Az utak és a közbiztonság jó.

2011. márc. 17. 00:23
 5/5 anonim válasza:
Az előző hozzászóló tökéletesen kifejtette. Én is Omis-t ajánlom! :))
2011. ápr. 2. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!