Milyen lépések vannak a online repülőfoglástól kezdve, a repülőgépbe való beszállástól, a csomag felvételétől a vissza útig?
Április végére tervezek egy utazás az ismerősömhöz. Pozsonyból indulok Palma de Mallorcára, a Ryanair légitársasággal.Ez lesz az első repülős utam és egyedül.Lehet h nevetséges kérdéseim lesznek, de sajnos nem tudok egyszerű, érthető válaszhoz jutni.
1, Valaki esetleg repült már a Pozsony-Palma De Mallorca útvonalon a Ryanair-től?
2, Valaki jártas esetleg a pozsonyi reptéren?Milyen tapasztalatai vannak? Egyszerű? Könnyen el lehet jutni a bejárati ajtótól egészen a repülőgépig?Nem lehet eltévedni, esetleg elkeveredni?
3, Ugyan ez a kérdés mint az előzőnél de itt a Palma de Mallorcával.
4,Én oda vissza jegyet veszek, és ugye mikor Pozsonyból megyek akkor a Check in pultnál megadom az adataimat és ők adnak nekem beszálló kártyát, amit aztán elvesznek mikor beszállok. Mikor vissza fele jövök akkor ugyan ezt kell tennem, mármint a Mallorcai reptéren ismét megadom az adatokat akkor ők adnak ismét beszálló kártyát? Nem kell semmit sem felmutatnom?Nekik az fel van jegyezve h én oda vissza jegyet vettem?
5, A leszállás után a csomagokért kell menni. Egyenesen a csomagokért?És aztán a csomagokkal a kezünkben mehetünk is a kijárathoz?Nincs semmi dolog közben?Esetleg még valami intézni való, ellenőrzés?
A foglalásról kapsz egy igazoló e-mailt, ezt ajánlatos kinyomtatni, és a check-innél megmutatni. Oda-vissza.
Leszállás után mész a csomagokért (a tömeg után :D), aztán mehetsz ki, ott már nincs ellenőrzés.
A megnevezett reptereket nem ismerem, de elég sok helyen jártam már, és mindenhol érthető jelekkel van elmagyarázva, hogy mi merre van, úgyhogy nehéz elkeveredni.
Mostanában nem repültem, de szerintem még mindig ez a dolgok menete:
1) Megveszed a jegyet, illetve egy kódot. Érdemes kinyomtatni a visszaigazoló e-mailt.
2) Kimész a reptére, megkeresed a nagy táblán, hogy melyik check-in pult a tied.
3) A megfelelő check-in pultnál becsekkolsz, megadod a kódod plussz igazolod magad valamilyen útlevéllel vagy személyivel. Ha feladandó csomagod van akkor azt itt elveszik és megkapod a beszállókártyád.
4) Ezután következik az útlevél ellenőrzés (kivéve EU-n belül), majd a biztonsági ellenőrzés.
5) Ha ezen túl vagy, akkor már a tranzitban vagy, ahol megkeresed a beszállókártyán lévő kaput, ahol majd bemondják, hogy kezdődik a beszállítás.
6) Vagy egy csövön keresztül beszállsz, vagy busszal visznek ki a géphez.
Érkezéskor:
1) Megkeresed a csomagátvevő szalagot (Baggage Reclaim Area) és megvárod amíg jön a csomagod.
2) Ha van útlevél ellenőrzés és vám (EU-n kívül) akkor azon átmész, ha nincs akkor már mehetsz is kifelé.
ryan airrel szoktam en is menni, semmi extra feladat, csak a kotelezo online check-in (es ha csomagod is van akkor a repteren is)...
reszletesebben:
online checkin:
ervenyes utlevel (szemelyi) adataival kitoltod a sok kerdest, nev, cim, ervenyesseg, satobbi (a weblapon megtalalod) es a vegen kinyomtatod a "belepokartyat"
repteri "check" in: viszed ugyanazt az utlevelet, a belepokartyat sorbanallsz, odaadod feladod a csomagokat, satobbi
csomagba tehetsz folyadekot (de pl zarjegy nelkuli piat nem, ha megis hazipalinkat akarsz vinni rakd asvanyvizes palackba), cigit nem vihetsz sokat asszem most 2000 szal (20 csomag) a hatar, bar en 3-4et szoktam bepakolni +veszek a vammentesen meg 4-6ot:D
kezipoggyaszba viszont nem rakhatsz folyadekot /csak max 1 litert, de csak 1 decis adagoban/ es folyadeknak szamit kremturo, de a turorudi, puha-csokik, kremsajtok, stb, dezodor, stb
eltevedni nem fogsz, minden repteren jelzik a kijaratot es csak 1 iranyba mehetsz, meg mesz a tomeggel:D
leszallas utan elindulsz a tomeggel, ki lesz irva hogy "baggage" (csomag), arra megy a tomeg.. ott majd latsz futoszalagot azon megjon a csomag, felveszed es utana mesz tovabb, utana lesz az utlevel ellenorzes
mikor online check-int elvileg visszafele is kell csinalnod, de lehet hogy oda-vissza is lehet, ez a weboldalon kiderul (attol fugg mennyi idore mesz, es mikor csinalod), ha tul koran csinalod akkor lehte hogy csak 1 iranyba engedi.. de ha mondjuk 10 napra mesz es utazas elott 3 nappal csinalod akkor valoszinu oda-vissza engedi
Köszönöm a válaszokat, főleg hogy egyszerűen megválaszoltátok. Az utolsó válaszolótól kérdezném még h. 1,Az online check-kolás az a reptéren történik?Vagy tévedek?(ugy rémlik mint ha a reptéren lenne ilyen gép, ahol sorban állás nélkül lehet megcsinálni).
2, Ha van csomagom akkor a reptéren kell check-olni,ezt tudom. De ilyenkor ki lehet hagyni a online check-olást? Mert gondolom mikor adom fel a csomagom akkor a pultnál megcsinálják nekem.? Nem kell 2-szer check-olni.
Hát az ott tartózkodásomat még nem tudom. Ami biztos h április 28-an indulok,visszafele vagy május 7-én vagy május 10-én jövök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!