Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki az aki volt már Franciaorsz...

Ki az aki volt már Franciaországban? Milyenek az ottani emberek és a körülmények? És milyenek az ottani férfiak?

Figyelt kérdés

Tényleg igaz az, hogy a legtöbb francia nem akar megszólalni más nyelven csak franciául, és hogy nagyra vannak magukkal?

Vagy ebből a sztereotípiából mennyi igaz??

2011. febr. 17. 09:54
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Én többször jártam már Párizsban. Szerintem ez mára nagyon emberfüggő lett. Én akárkivel találkoztam ott nagyrésze beszélt valami idegennyelvet, mivel nem tudok franciául, ez nagy segítség volt. Inkább az idősebbekre nem volt jellemző, hogy beszéltek volna a franciák kívűl valamilyen nyelven. Inkább az ételeikre háklisak. Ott valóban érzékelhető volt hogy minden sz*r ami nem francia. Nem is nagyon voltak nyitottak az újdonságokra. Egy kint élő barátom magyarázta el, ha pl. megkérdezed, hogy tölthetsz e neki egy pohár italt és azt mondja, hogy egy kicsit kér, akkor töltsd tele a poharat. :)

2011. febr. 17. 10:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 2000-ben voltam Párizsban, akkor még csak 9 éves voltam szóval sok mindenre nem emlékszem, de arra pl igen hogy volt aki csúnyán nézett apámra mikor angolul akart kommunikálni. :D Dehát más választásuk nem volt. Sok franciával nem találkoztunk igazából, de szerintem is emberfüggő. Én francia tagozatos suliban tanultam és sokszor jöttek hozzánk franciák lektornak, ők mind aranyosak voltak, volt aki még magyarul is megtanult kicsit. Egyébként nem olyan nehéz a francia, ha alapfokon megtanulod legalább, azzal már többet érsz a semminél.
2011. febr. 17. 10:16
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Én tavaly voltam Párizsban pár hónapot.Sajnos még mai is tapasztalható,hogy ha angolul szólalsz meg gyilkos pillantásokkal néznek rád..Volt hogy nem szolgáltak ki minket mert angolul kommunikáltunk.A franciák elég gőgösek,és nem igazán egy befogadónépség..(nem a bevándorlókról beszélek)Én nem tudtam ott élni,így elmentem Angliába.A barátnőm végül is maradt,de nem Párizsban(az neki sem jött be)
2011. febr. 17. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

semmi baj nincs a franciákkal

általában nem beszélnek idegen nyelveket, ezért nem is szólalnak meg más nyelven.

de akik tudnak pl angolul vagy németül azért azok szoktak beszélni.

ők azt gondolják, hogy a francia is ugyanolyan világnyelv mint az angol és amikor szembesülnek, hogy egy ember tud angolul de nem tud franciául akkor csúnyán tudnak nézni elég sokan

aki már volt tudja, hogy az ország tele van négerrel és arabbal ( párizsban sokszor egy metrókocsiban nem is lehet látni fehér embert) ezért az idegenekért már nem annyira rajonganak

de egy fehér emberrel mindig és miden körülmények közt nem ellenségesek

én is azt tapasztaltam mikor kérdeztem valamit egy fehér ember volt akkor csak az utcán a többi néger volt és szívesen beszélt velem, de utána a négerrel nem i állt szóba

2011. febr. 17. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

"Milyenek a francia férfiak(!!)"? miért nem azt kérdezed, hogy emberek?

mit akarsz ott, házasodni?

ha nem tudsz franciául akkor nem sok esélyed van beépülni egy családba mert sztem pl anyós lehet hogy nem tud franciául és akkor kiutálnak

nyelvtudás nélkül csak alkalmi kapcs

és a franciák olyan alacsonyak mint az olaszok

persze ott is van magas ember, de ritkábban mint pl hollandiában és sokszor a nők magassabbak a férfiaknál

olaszban és franciában elfogadott az, hogy egy nő legyen a magasabb...nálunk ez nem annyira módi

2011. febr. 17. 12:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Szóval,akkor igaz valamennyi a dolgokból... Azt tudom,hogy a franciák azok egy nagyon büszke nép.

Utolsó: Azt is kérdeztem,hogy milyenek az ottani emberek? És külön még ott van,hogy milyenek a férfiak? De az utóbbit csak úgy kérdeztem. Pesten találkoztam pár francia férfival ők is alacsonyak voltak.

2011. febr. 17. 12:49
 7/10 anonim válasza:
28%
A franciák olyanok mint az arabok csak koszosabbak.Kerüld el öket.
2011. febr. 17. 13:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Tényleg igaz az, hogy a legtöbb francia nem akar megszólalni más nyelven csak franciául"

Nem jól tudnak idegen nyelven, legfeljebb angolul, de az angolt meg nem szeretik, nagyon tartanak tőle, hogy az angol nyelv mindent lenyom. És persze a saját nyelvükön szeretnek beszélni a saját hazájukban, azt hiszem, ezen kár csodálkozni.

"és hogy nagyra vannak magukkal?"

Minden normális, egészséges önbecsülésű ember és nép "nagyra van magával". A franciák ezt legalább nyíltan csinálják, nem úgy, mint a németek, akik szemtől szembe gyakran meghunyászkodnak, de közben kőkeményen rasszisták és tele vannak felsőbbrendűség-tudattal. A franciák arrogánsak és beképzeltek, de legalább nyíltan.

Amúgy nem igaz az a sztereotípia, hogy mindenki mást lenéznek, vagy nem érdeklődnek a külvilág iránt. Éppenséggel a franciák ebből a szempontból sokkal jobb fejek, mint az angolok vagy németek.

Kellemesen fogsz csalódni Franciaországban, ha meg tudod különböztetni, hogy mi a felszín, a stílus, és mi a mögöttes tartalom. Szerintem a franciák stílusa az, ami sokakra rossz benyomást tesz, pedig a gondolkodásuk szimpatikus lehetne. Ezzel szemben pl. a németek kifogástalan stílusúak, udvariasak stb. - csak ne halld, mit mondanak a hátad mögött.

2011. febr. 17. 13:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly voltam Párizsban, előtte pár évvel a déli részen kétszer is, én nagyon jól éreztem magam. Egyáltalán nem vettem észre, hogy azért mert angolul szólaltam meg, csúnyán néztek volna rám. Szerintem ez nem igaz, vagy csak ritka dolog lehet. Lehet teljesen más miatt voltak esetleg gorombák, és nem az angol nyelv miatt...velem mindenki kedves volt.

A déli rész tényleg elégé el van arabosodva, ott sokszor a szállások minősége sem az igazi, de Párizst én imádtam. Gyönyörű, tiszta és érdekes.

A pasikat nem figyeltem annyira, láttam pár helyes srácot, de semmi kirívó...:-)

2011. febr. 17. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
10:16 látom te is kölcseys vagy/voltál:D
2011. febr. 18. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!