Velence mennyire drága? Így a karnevál idején?
Mennyi költőpénz kellene körülbelül 1 napra?
Aki még tudna esetleg hasznos információval ellátni, hogy mire figyeljek..azt megköszönném :)
drága
a souvenírek is meg minden
a wc 2 euro, de a vasútállomáson ott ingyenes a wc
a mekiben is ingyenes, de ott egész nap áll a sor karneválkor
attól függ, hogy miket szeretnél venni
Pl Tronchettón, a buszparkolónál a suveníreket olcsóbban megkapod, mint a belvárosban és néha ugyanaz a tárgy több euróval olcsóbb ott
éttermek eszméletlen drágák, inkább a mekit meg a kis büfék a jobbak, meg vannak kisközértek a belvárosban
Nagyobb közért egyedül egy Coop, ami Murano szigeten van
egy közlekedési napijegy a karnevál első hetén általában 16 euro, karnevál második hetén meg 18 euro
ez a jegy az összes hajóra és Mestrében a buszokra is jó
de megéri, mert amúgy egyszeri útra egy vonaljegy 2 euro vagy 5 euro
a tömegközlekedést ( vagyis a hajókat) meg nem lehet kikerülni mert gyalog a busz vagy a vonat majd' egy óra a San Marcótól
Én mikor először voltam 20 szor tévedtem el, mert akkora labirintus,
még tavaly is eltévedtem egyszer, pedig tavaly voltam harminckettedik alkalommal karneválon
idén meg már nem m,egyek, mert a tavalyi karnevál pont dagálykor volt, a San marcót elöntötte a víz és a város egy részén csak szűk pallókon lehetett járkálni.
Velencében a dagály az, mikor elárasztja a várost egy pár órára a tenger aztán újra száraz lesz, mert pár óra után visszahúzodik a tenger---
tavaly alig volt száraz hely, az összes turista egy helyen járkált a sóhajok hídján és nem lehetet levegőt sem kapni a nagy tömegben..
de ha nincs dagály, akkor is estére a szűk sikátorokban megreked a tömeg, ott meg vigyázni kell..ezt tapasztalatból mondom, ha létezik még olyan ember aki még nem volt karneválon
meleg nincs még tavaly karneválkor havaseső volt
Köszönöm az eddigieket :)
3 napos utazás lenne busszal.. 1 nap velencében.
várok még hasznos tanácsokat :)
Szia, te melyik irodával mész, és náluk mennyibe kerül?
én is szeretnék menni idén:)
Sajnos nem tudom pontosan. Egyik ismerősöm mondta nekem, hogy menjek. Ez valamilyen fiatalok társasága szervezi.
De kb 15-17 ezer lesz az út.
Ahogy néztem ilyen árban vannak az utazási irodákban is, ha találtál egy megfelelőt, kérdezz rá itt a fórumon, hogy megbízhatóak-e. :) Remélem ők többet tudnak majd segíteni. :)
Én nyáron voltam. Amit javasolni tudok, hogy nézzetek be az tourinformba (buszpályaudvar sarkán lévő nagy épületben). Mi nyáron elég jó áron tudtunk venni tömegközlekedésre jegyet, vannak mindenféle kártyáik, csak tömegközlekedésre, tömegközlekedésre + egy-két belépőjegy, ilyesmik... Mi olyan 40 körül jöttünk ki 5 napra kajával, belépőkkel, szállással, utazással mindennel együtt, így karnevál idején lehet drágább minden. Amin behasaltam, hogy 3 euró volt egy pisilés! Majdnem dobtam egy hátast tényleg, de volt egy nap, amikor már nem bírtam és muszáj volt ott és akkor :)
Amúgy igyekezzetek minél eldugottabb helyeken vásárolni, tényleg 5-6 eurós különbségek is vannak ugyanazon ajándéktárgyak között, illetve ilyen kis utcákban is ettünk általában, így egy-egy ebédet megúsztunk 4-5 euróval, volt hogy háromból is kijött egy-egy jókora szendvics! Én azt javaslom, hogy annyi pénzt vigyél amennyit szánsz rá! :) Neten megtudod nézni, hogy a tömegközlekedés mennyibe kerül, ha spórolósabb vagy akkor érdemes kicsit tartósabb kajákkal készülni, a kenyér például iszonyatosan drága, és én pl ehetetlennek éreztem! Ilyen apróbb ajándékokat, hűtőmágnest, kisebb ékszereket stb lehet venni már 1-2-3 euróért.
Ismétlem ez nyári adat, karneválra lehet kicsit hozzá kell adni.
Teszem hozzá az nem árt, ha van nálatok térkép, mert tényleg iszonyat jól el lehet tévedni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!