Érdemes Erdélybe utazni?
Szerintem mindenképp!
Kétszer voltam eddig, és még szeretnék eljutni jó párszor, legközelebb idén nyáron.
Szováta, Parajd, Gyergyói havasok - ezen a környéken voltam, keletre a Gyilkos tó és Békás-szorosig. Meseszép. És még idegen nyelven se kell, hogy beszélj, a legtöbb helyen olyan, mintha belföldön lennél :)
"mintha belföldön lennél :)"
Revízionista!
Ha először mész, akkor szerintem érdemes lenne Székelyudvarhely és Csíkszereda között szállást találnod, és így kisebb-nagyobb (attól függően, mennyi időre mész) kirándulásokkal megnézheted a főbb látnivalókat. Én is javaslom a magánszállásokat, a székely magyarok híresek a vendégszeretetükről!
Mi 3x voltunk, ebből 2x Székelyföldön. Kocsival mentünk, így már útközben is megálltunk pár helyen, pl. Torockó (egyik kedvencem), Almásgalgó - Sárkányok kertje (ezt kevésbé ismerik), Kolozsvár, stb.
Amit még nem írtak, de érdekes lehet (Székelyföldön): Bözöd - elárasztott falu, Énlaka, Vargyas-völgye, Nyerges-tető, de sorolhatnám még....
Amire minden magyarnak legalább 1x az életben el kellene jutni, az a csíksomlyói búcsú pünkösdkor. A tv-ben is lehet nézni, de érezni nem!
Akárhová is mész, élményekben gazdag utat kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!