Kezdőoldal » Utazás » Európa » Akik kimentek Németországba...

Akik kimentek Németországba dolgozni, azok hogyan vágtak bele az elején?

Figyelt kérdés

Volt ismerős? Vagy magatoknak intéztetek mindent? Mivel foglalkoztatok az elején?(Gondolom odakint a létra aljáról indult sok mindenki.)Milyen az életszínvonal ott? Az emberek elfogadnak?

Minden hasznos választ köszönök!

2011. jan. 8. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt ismerős 100 ezer forinttal kijöttünk, volt albérlet, takarító munkát találtunk 200 ezer forintot kerestünk fejenként ezzel a munkával, szerencsére lassan tudunk venni egy saját lakást idekint.
2011. jan. 8. 14:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Magatoknak kerestetek állást és albérletet is? Hány év után tudtatok saját lakást venni?

Mi is nagyon szeretnénk kimenni a barátommal, valószínűleg mi is így kezdenénk, hogy takarítóként vagy mosogatóként dolgoznánk. Odakint egy takarítói fizetésből is ki lehet jönni? Mert sok helyen azt olvasom,hogy nagyon drága az albérlet, meg az élelmiszer és hogy nem biztos, hogy anyagilag megéri kimenni. Esetleg erről tudnál egy kis információt adni?

2011. jan. 8. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
én csak turistaként voltam Németországban (München környékén), de az élelmiszer egyáltalán nem tűnt drágábbnak, mint itthon, sőt sokminden olcsóbb volt.
2011. jan. 8. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok első!! Mi is ki szeretnénk menni,csak van egy gyerkőcünk és így picit bizonytalanok vagyunk! Le a kalappal előtettek:))
2011. jan. 9. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne! A nyelvvel hogy voltatok? Milyen szinten tudtatok németül?
2011. jan. 10. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen "muszály" kimenni !! Sajnos Magyarországon semmi jővő, nemhogy most de évtizedek múlva sem :( Veszteni való nincs, max visszajön az ember !! Hajrá magyarok :) :) :) Külföldön :) Én is szándékozom egyszer csak kint maradni. Imádom Németországot. Az élelmiszer egyántalán nem drágább mint itt, és a lakások sem, ha nem nagyváros a cél. Keressetek kisebb városokat. Ami drágább az a ruházat, a szolgáltatások, meg a cigi !!
2011. jan. 11. 11:44
 7/7 anonim válasza:

Az én édesapám kint dolgozik egy magyar cég által.A lakását fizetik,de így sem tudunk kimenni családostól, em tudjuk itthagyni a házunkat,nincs senki aki segítene ebben...Nem mellesleg a barátom német,így nyáron én velük leszek,de hogy hogy lesz szívem otthagyni majd őket azt még most sem tudom:S

Csak számolom a napokat hogy mikor lesz már nyár...

Voltam már többször kint,ha van valami kérdésetek és tudok válaszolni akkor szívesen segítek.

Találkoztunk kint nem is egyszer magyarokkal,szóval hajrá! ;)

2011. jan. 25. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!