Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha valakinek a mostohaapja...

Ha valakinek a mostohaapja svéd állampolgár akkor ő mennyi idő múlva lesz az?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne hogy lehet e hazajönni közben amég nincs meg, vagy ha hazajönnék időnként akkor megtudnám szerezni az állampolgárságot úgy is? És persze mi a feltétele annak h valaki svéd állampolgár legyen?
2011. jan. 5. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
A mostohaapa nem rokonod jogilag, ö utána sosem kapod meg az állampolgárságot.
2011. jan. 5. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Ugyanazt akartam írni mint az első..

Miért is kapnál állampolgárságot olyan után aki nem a rokonod,csak anyukád férje?Semmi rokoni kapcsolat..

2011. jan. 5. 22:28
 3/5 A kérdező kommentje:

igen de mi van ha anyám állampolgár lesz, akkor egy idő mulva én is?

amúgy köszi a vállaszokat

2011. jan. 6. 05:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Svédországot konkrétan nem tudom, de a legtöbb nyugati országban a feleség ugyan idövel (meghatározott év után) megkapHATja az állampolgárságot (de nem automatikusan, kérvényezni kell és nem köteletö megadni neki), de a magával vitt gyerekek ettöl még nem kapják meg. Ha nekik is letelik az elöirt ottélési idö, és az egyéb feltételeket is teljesitik, akkor könnyebben megkapHATják, mint aki csak ujonnan odaköltözik.

Automatikusan CSAK egy állampolgár ott született gyereke kap állampolgárságot, más nem.

2011. jan. 6. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Jól írta az utolsó.Nem jár a gyereknek automatikusan az állampolgárság,csak akkor ha a gyermek az iskolai tanulmányait ott kezdi(de akkor is várni kell) Az iskola tanulmány alatt azt értem,hogy a gyermek az első évét már idegen országban kezdi..De egy 14 éve gyereknek idővel ugyanúgy államvizsgáznia kellene..
2011. jan. 6. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.