Milyen jo munkat lehetne talalni Franciaorszagban 3 honapra?
Figyelt kérdés
Ki szeretnek menni korulbelul 3 honapra Franciaorszagba a francia nyelv gyakorlasa erdekeben.
Amint lathattam inkabb az au-pair (baby sitter-el kapcsolatos) meg a szobalany allasokrol lehet olvasni neten. De nekem ilyesmi nem kell. Tudom hogy nem varhatom el hogy valami extra helyet kapjak, de az elobbieket nem valasztanam.
Tudna ajanalni valaki masfele munkat? Ha tapaszatalatbol tudnatok meselni, annal jobb.
Elore koszi.
2011. jan. 1. 12:50
1/9 anonim válasza:
au-pairként a kajával, szállással nem lenne gondod. szerintem ez a legkézenfekvőbb.
éttermi kisegitő munkákra tudnék még gondolni.
2011. jan. 2. 13:20
2/9 A kérdező kommentje:
Hm....ettermi kisegito......inkabb ez mint au-pair.
Koszi.
2011. jan. 2. 14:23
3/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy ha nyelvet tanulni szeretnél, akkor az au-pair a legjobb megoldás... Tapasztalatból mondom. Mert egy szobalánynak vagy konyhai kisegítőnek nem igazán kell beszélnie a nyelvet, nem nagyon tudja gyakorolni, a meló meg olyan fárasztó, hogy örülsz, h hazaérsz, és semmi kedved sincs ahhoz, hogy elmászkálj ide-oda a nyelvet gyakorolni. (mondjuk én Angliában vagyok, de gondolom ez máshol sincs másképp)
2011. jan. 3. 14:01
4/9 A kérdező kommentje:
Kosz a valaszod, van benne logika, de en olyasmit nem valalnek. Egy gyerek hatalmas felelosseg es nem utolso sorban irto idegolonek talalom a baby sitter munkat.
2011. jan. 3. 19:22
5/9 anonim válasza:
Amúgy fiú vagy vagy lány? Mert szobalánynak lányt keresnek (bár volt olyan, h fiú volt "szobalány", mert nagyon kellett neki a pénz és elvállalta), konyhai kisegitőnek pedig inkább fiúkat keresnek. de a szobalánykodás annyira nem rossz, nem álommunka, elég kemény fizikailag, néhalelkileg is, de ilyen munkát sokkal könnyebb találnod, mint mondjuk irodai adatrögzitő állást, vagy valami "könnyű" munkát. És még egy jó tanács.Január február a munkaerőpiacon (a turizmus-vendéglátásban) általában nagyon pangós időszak, március, de inkább április környékén lendül fel újra. (az idegenforgalom miatt, sokkal több ember kell a szállodákba éttermekbe stb, több embert kell kiszolgálni stb.) És még egy jó tanács. Inkább fél évre menj, vagy egy évre, mert az a 3 hónap kb az az időszak, amig megszokod az ottaniak "akcentusát", felveszed az ottani beszédstilust. Ez is tapasztalat. :D
2011. jan. 3. 21:23
6/9 A kérdező kommentje:
Huhh...Koszi szepen a valaszod, tanacsaid, utolso valaszolo! Sokat szamitott?
Te hol voltal?
Amugy lany vagyok.
2011. jan. 3. 21:50
7/9 anonim válasza:
Még vagyok is, Londonban :D
Amúgy a 2. 3. válasz irója vagyok :D
Örülök, hogy segithettem! :D
2011. jan. 4. 22:47
8/9 anonim válasza:
Próbálj meg esetleg önkéntes munkára kimenni, ha főleg a nyelvtanulás a lényeg, nem a pénzkeresés.
De egyébként tényleg az au-pairkedés a legjobb lehetőség először kimenni egy másik országba, mikor még nem tökéletes a nyelvtudás.
Én olyanról is hallottam, hogy öregekhez is ki lehet menni segíteni. Egy barátnőm volt, nagyon jól érezte magát - bevásárlás, egy-két dolog elintézése a városban, pl postára menés..., mosogatás, takarítás, vasalás...arról nem beszélve, hogy a néni beajánlotta később gyakorlatra egy szállodába recepciósnak. Azóta is ott dolgozik. Ez is Anglia, London.
2011. jan. 17. 14:16
9/9 A kérdező kommentje:
Az au-pair nem erdekel!
Nem szandekozok hazimunkat vegezni egy csaladban es kolykoke vigyazni! Nem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!