Aki Szlovákiában él mesélne arról, hogy milyen maga az ország (mindenről), földrajz órát én fogom tartani és kéne egy kis plusz anyag a tankönyvön kívül?!
szerintem az élet ugyanolyan mint MO-on ,vannak kedves és kevésbé szivélyes emberek, de viszont a nyelv nem olyan szép hangsúlyos mint a magyar, nincs dallama, nekem mindig olyan érzésem van, hogy ez egy olyan "flegma" nyelv, mert csak úgy beszélnek , mindennemű hangsúly nélkül. Egyeseknek elég nehéz elviselni azt, hogy élnek velük egy országban olyan emberek is, akik a szlovákon kívül az országgal határos nyelvet is beszélik, gondolok a magyarra.
Hát itt is elég sok a "kisebbség"
de viszont nagyon szép a táj,a természeti adottságok( Vysoké Tatry- ami a világ legkisebb hegysége, Nízke T. , Gerlachovsky Štít, a barlangok- jégbarlang a legszebb, karsztvidék, Szlovák paradicsom...)... olyan össze-vissza egy ország, mert itt még hegy van, ott már síkság. Kérdezz nyugodtan, ha valami más érdekel!
Köszi!
Majd ha eszembe jut még valami kérdezek... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!