Szlovákiában hogyan működik a tanítás?
Figyelt kérdés
mettől-meddig (szept. 1.-jún. 15?) "sorrend" (Óvoda, általános, közép, egyetem stb?)2009. jan. 10. 20:39
1/4 tade válasza:
Szia. Hat mar eleg regen volt, hogy alapsuliba jartam, hat meg ovodaba, de azert meprobalom. Ovodaba, ha jol emlekszem 3 eves kortol vesznek fel, ahol letezik kiscsoport(3-4 evesek) kozepcsoport (4-5 evesek) es nagycsoport (5-6-7 evesek). Ezek utan van a beiratkozas az alapsuliba. En konkretan 7 eves voltam (vagyis evvesztes), amikor elkezdtem az elso osztalyt. Nalunk annyiban kulonbozik a tanitas, hogy a legjobb jegy az az 1-es, mig a legrosszabb az 5-os. A tanitas szeptemben 1-en kezdodik es junius vegeig tart. (Bar lehet azota valtoztak a dolgok) Az alapiskola 9 evig tart, vagyis nalunk 9.-et is kell jarni. Van lehetoseg 4. osztaly utan 8 eves gimibe jelentkezni. A 9. ev elvegzese utan ballagas, utanna mehetsz gimibe, szlovakba, vagy magyar-gimibe, kozepsuliba,szinten szlovakba vagy magyarba ahova jolesik. A gimi (ha nem 8 evesbe menetel) 4 evig tart, ugyanugy a kozepsuli is. En szemely szerint GYorbe tanultam tovabb, ahol szinten kilencedikkel kezdtem (meg 1 evet vesztettem :( A fosulin kredites rendszer van, vagyis bizonyos pontszamokat kell elerned, hogy ev vegen atengedjenek. A foiskolak 90%-a ingyenes, vagyis nem kell tandijat fizetni, ha megis akkor az sokkal de sokkal kevesebb, mint Magyarorszagon. Kituno atlaggal felveteli nelkul is felvesznek bizonyos egyetemekre. Hat talan roviden es tomenyen ennyi.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, erre voltam kíváncsi :)
2009. jan. 11. 09:40
4/4 anonim válasza:
hat meg annyi hogy a szept1.tol van elmeletileg a tanitas de csak masnap megyunk suliba mert szept.1. allamunnep, es jun.30.-ig jarunk suliba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!