Kezdőoldal » Utazás » Európa » Wizzair Check inről és kézipog...

Wizzair Check inről és kézipoggyászról informálódnék?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy megvettem a jegyeket a Wizznél, Internetes utasfelvételt jelöltem, eddig oké. De fel akarok adni egy csomagot. Gondolom így muszáj lesz ígyis-úgyis beállni a Check-in pultnál a sorba, hogy feladjam. Ez ingyenes, ugye, hiszen a beszállókártyáim már megvannak, csak a csomagot akarom feladni..?

A másik, hogy Lutonból hazafelé én a reptéren be szoktam vásárolni... És ezt 1 vagy 2 szatyorba szokták betenni nekem. De a gépre csak egy kézipoggyász vihető fel ingyenesen (ami a már eleve nálam lévő kistáska). Mintha nemrég olyat olvastam volna, hogy már a szatyrok is annak számítanak és így sem lehet többet felvinni, csak és kizárólag egyet. Ez igaz?

Ha a szatyorba beleteszem a kistáskát, akkor az mennyinek számít? :P

Köszönöm a választ!!! :)

2010. nov. 10. 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. A Check-in ingyenes. Mindenképpen be kell állnod a sorba ha van feladandó csomagot ha nincs.Ugyanis van kézitáskád amit megnéznek,hogy megfelelő méretű-e,és itt kapod meg a beszálló kártyádat is.

2. Igaz,hogy a gépre csak 1 csomagot vihetsz fel.Ha van kis táskád akkor nem vihetsz fel külön szatyrokat.

Csak 1 valami lehet nálad!

Tanács:

Ha tudod,hogy vásárolgatni fogsz akkor a kézipoggyászod legyen nagyobb egy kicsit.Mondjuk vannak azok a kisebb bőröndök..Az jó kézipoggyásznak,és beleteheted azt amit majd veszel..(csak arra figyelj,hogy tiltott dolog ne legyen benne,mert kidobják)

2010. nov. 10. 13:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Pont most akartunk a Wizzair-nél foglalni párommal szintén London-ltn. Én úgy vettem ki, hogy a gépre felvihető kézipoggyász 10 kg súlyú lehet. Csináld úgy, hogy a megvásárolt cuccokat beleteszed egy nagy hátizsákba vagy kis bőröndbe és az irataidat..stb pedig egy kicsi övtáskában vagy valami ilyesmiben viszed, ezen csak nem kötekszenek majd. (végülis mi az Easy Jettel megyünk majd)
2010. nov. 10. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:

Az övtáska is kézipoggyásznak minősül,így a tipp nem jó..

Vegyél kisebb bőröndöt,és abba pakolj.Minden kis bőröndnek van egy kis zsebe amibe az irataidat tehetted.Tényleg 10 kg a megengedett súly.

Nekem pl: Oldal táskám van,és abba is minden bele fér.

Sokszor látom,hogy hátizsák a kézipoggyász..

Valami ilyesmi kézipoggyászom van

[link]

2010. nov. 10. 13:22
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem most fogok repülni először, 7. alkalom lesz. Csak mióta áprilisban bevezette a Wizz ezt az internetes utasfelvételt, azóta nem voltam még...

A beszállókártyákat én viszem, mert ha ott adnák a pultnál, már nem lenne ingyenes... Azt gondoltam, hogy a feladandó csomagommal be kell állnom a sorba, de abban voltam bizonytalan, hogy akkor azért nem-e akarnak majd még külön fizettetni, vagy ilyesmi...

Kézipoggyász. Eddig ugyebár lehetett szatyrozni a check in és ellenőrzés utáni reptéri vásárláskor... Ez annyira bosszantó! Egyébként nekem a feladott pottyászom sem szokott több lenni 3 kilónál, úgyhogy... nagyon kitolás most ez a csak és kizárólag egy kézipoggyász. Utálok nagy táskát hurcolászni magammal, csak azért, hogy majd abba bele tudjak pakolni a reptéren... :-S

2010. nov. 10. 13:57
 5/11 A kérdező kommentje:
De faragatlan vagyok, az eddig válaszolóknak köszönöm szépen!
2010. nov. 10. 14:00
 6/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok, köszi az infót 3.:)

sose repültem még fapados járattal, ez lesz az első.

3.! Tudnál még válaszolni nekem is 1-2 dologgal kapcsolatban?

Szóval az úgy jó, ha egy nagyobb hátizsákot viszek fel kézipoggyászként (kb. akkora mint a te linkelt táskád) és annak a külső zsebébe teszem az iratokat, tárcámat, telefont..stb.? Innivalót mennyit lehet felvinni a gépre? Felszállás előtt azt kivehetem a táskámból és magam mellé tehetem mondjuk az ülésen? Meg mondjuk cukorkát, rágót kevés rágcsálnivalót, zsebkendőt elővehetek szintén ugyanígy? Előre is köszi!!

2010. nov. 10. 15:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Simán lehet hátizsákot is kézipoggyászként vinni. (Nem mindenkinek van / telik vállon hordozható "menő" kézipoggyászos táskára.)

Az iratokat oda teszed, ahová jól esik, csak ne hagyd el. Én a kistáskám zsebében hordtam eddig, vagy egyszerűen zsebre vágtam (farmer, kabát, stb.). Az irataid mindegy, hol tárolod, csak amikor kell, legyen kéznél, hogy be tudd mutatni. Kérni fogják a Check Innél, az ellenőrzéseknél, a beszállásnál és a gépre való felszálláskor is. Természetesen beszállókártyával egyetemben.

A telefont majd ne felejtsd el kikapcsolni. De erre úgyis fel fogják hívni a figyelmed a gépen.

Folyadék külön, jól zárható zacsiban, ha jól rémlik, maximum 100 ml lehet, amit felvihetsz. Szóval innivalót nem érdemes felvinni. Azt a viszonylag rövid utat ki lehet bírni ivás nélkül, de egyébként a gépen is lehet vásárolni innivalót is, levest is, stb. Igaz, hogy picit drágább, mintha te vinnéd fel, de ha egyszer nem lehet...

Nasit bármit vihetsz fel, az nincs korlátozva.

Az ülésen magad mellett felszállás előtt nem lehet semmi, utána is csak bizonyos ideig lehet (ha légörvény van, vagy leszáll a gép, stb.) és csak 1-2 dolog, mert rád fognak szólni, hogy tedd az ülés alá, vagy fel a poggyásztartóba, illetőleg az ülés hátán található kis gumis részbe...

2010. nov. 11. 08:38
 8/11 anonim ***** válasza:
És semmilyen szúró-vágó eszközt sem engednek felvinni a gépre. Bár én kb. 2 éve láttam, hogy egy nő elkezdett kötögetni a gépen, de senki nem reagált rá. Azóta is furcsállom...
2010. nov. 11. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyon köszi a részletes infókat!:)

Ez a folyadék szabályozás azért elég durva.. én 2 deciről hallottam.:S és hogy csak zacskóban? Akkor felviszek valamilyen gyerekgyümölcslét, vannak zacskós kiszerelésben is ilyen másfél decisek.:D

Még a beszállókártyáról szeretnék annyit kérdezni, hogy ugye lefoglaltuk az EasyJetnél a járatot, az árban benne foglaltatott ugye a feladott poggyász, és maga a hely, meg a kártyakezelési díj. A beszállókártyát a check-in-nél adják oda ugye? Azért még ott külön fizetni kell majd? Ha igen, mennyit? Oda-vissza számítva 4x repültem még csak és soha nem figyeltem ezekre a dolgokra... (nyaralás szülőkkel, nem fapadossal)

2010. nov. 11. 11:05
 10/11 anonim ***** válasza:

A WizzAir oldláról másoltam ki:

"A kézipoggyászban lévő folyadékokra a következő kormányzati korlátozások vonatkoznak:

A folyadék legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban lehet

Az egyenként 100 ml-nél kisebb térfogatú tartályokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyezni.

A műanyag zacskót külön be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során

A fenti feltételeknek eleget nem tevő folyadékokat a repülőtér biztonsági ellenőrzésén ki kell dobnia."

2010. nov. 11. 11:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!