Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik a legtúlértékeltebb...

Melyik a legtúlértékeltebb európai úticélpont szerintetek?

Figyelt kérdés
Én Ibizát mondanám elsőre, de gyakorlatilag bármi, ami Spanyolországhoz köthető, szerintem túlértékelt

jan. 27. 20:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem (amik közül eddig voltam): Prága, Velence, Bécs
febr. 1. 21:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Bécs, Zürich, München, Praga, Lissabon, Kopenhaga, Stockholm, Madrid, Brüssel, Pozsony, Amsterdam. Ezeket egy-két nap alatt bejárod.

Ami nagyon tetszett Berlin, Párizs, Róma, London, Varsó. Ezekben a városokban egy hetet is el lehet tölteni.

febr. 3. 00:20
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
Prága, Lisszabon, Madrid 1-2 nap alatt??? Azért ne túlozzunk...
febr. 3. 09:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvan emberfuggo es rengeteg helyen nem is jartam eddig, viszont szamomra eddig Stonhenge viszi a palmat. 2-szer voltam benn, tobb alkalommal elvezettem mellette, imadom a termeszetet es az epitett orokseget, viszont ezt nem tudom hova tenni: egy rahedli nagy ko meghatarozott formaban elhelyezve.
febr. 3. 23:14
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

#14.

Értem amit írsz, de ezen az alapon a gizai piramis is csupán egy halom kő egymásra rakva, sőt az Eiffel torony is "csak" egy nagy halom vas, össze csavarozva-szegecselve.

Bár ismerjük el, hogy mindegyikben fellelhető némi rendszer és/vagy logika.

febr. 4. 11:29
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
12-es Berlinben mit lehet csinálni 3 napos rave partikon kívül?? Szerintem a legrosszabb (nem) német város. (németek egy része letagadja a létezését is)
febr. 4. 12:04
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nézd ízlések, pofonok, igények és érdeklődések...

Nekem Berlinben csak a Museuminsel 3 nap.

febr. 4. 22:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is imádom Berlint. Bármikor szívesen megyek vissza
febr. 4. 22:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Párizs
febr. 8. 23:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Magyar szemszögből ami túlértékelt:

-Erdély, Székelyföld. Nem azt mondom, hogy nincs látnivaló, és rosszul fogja magát érezni itt az ember, mert ez egyáltalán nem igaz. De nagyobb az érzelmi kötődés ehhez a területhez a magyarok részéről, mint a valós turisztikai érték. Például egy brit turista Marosvásárhely főterén állva valószínűleg egy közepesen lepukkant város valamennyire kipofozott főterét látja indokolatlanul sok román zászlóval. Ellenben egy magyarnak eszébe juthatnak az 1990-es "fekete március" eseményei, aminek a helyszínén tartózkodik.

-Bármiféle falusi turizmus, ami nagyjából abból áll, hogy a szállás egy skanzenbeli vályogparasztház, van búbos kemence, hímzett házi áldás a falon, ásott kút a kertben, stb. A XX. században azért költözött a magyar társadalom jelentős része faluról városba, hogy ezektől szabaduljanak. Amikor a már elvárosiasodott ember azt hiszi, hogy "ez volt az igazi élet", akkor súlyos nyomornosztalgiában szenved.

Ennek egy speciális válfaja, amikor teljesen városi emberek "igazi falusi lagzit" akarnak, és emiatt az egész násznépnek meg kell szervezni az utazást egy mindenki számára távol eső faluba vagy tanyára.

-Balaton. Bár ha választanom kéne Székelyföld, egy falusi parasztház meg a Balaton között, akkor egyértelműen a Balatonra mennék. És elismerem, hogy nagy előnye, hogy Magyarországon belül van, tehát nem kell sokat utazni. Hátránya egyrészt, hogy túlárazott ahhoz képest, amit nyújt. Másik hátránya, hogy a legtöbb balatoni településen, főleg a déli parton nincs az égvilágon semmi, csak üdülők sorakoznak. Van kivétel, mint Siófok, ami a társadalom aljának a bulifővárosa. Vannak látnivalók (Badacsony, Tihany, Szigliget, Keszthely, stb.) Ezeket egy magyar ember egyszer az életben mindenképp nézze meg, de nekem személyesen unalmas lenne, ha minden nyár egyenlő lenne a Balatonnal.

febr. 9. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!