Nem vettem matricát Romániáában kb 8km utaztam kaphatok büntetést?
Csak hogy tisztaba tegyuk a dolgokat, Romaniaban az autopalyakra (A), az europai utakra(E), az orszagos utakra(DN) es bizonyos hidakra, alagutakra kell matricat venni. Egy matrica ervenyes mindenre. Ha csak varoson belul kozlekedik valaki, akkor nem kell.
1 napos – 2.5 euró; 10 napos – 3.3 euró; 30 napos – 5.3 euró; 60 napos – 8.4 euró; 12 hónapos – 28 euró.
Nem ismerek minden hataratkelot, de altalaban ahogy atersz az orszagba, rogton jobb oldalt szoktak lenni ilyen kis bodek vignette vagy rovinieta feliratokkal, mellette szinte biztos lesz egy valto is. Az osszegeket euroban irtam, de persze lejben kell kifizetni.
De barmelyik benzinkuton meg lehet venni aznap ejfelig. Vagy neten is a [link] oldalon.
Vannak fix kamerak, iden sok ujat terveznek telepiteni. Az adott szakaszon elvileg nincs ilyen, de egy idoben Szentjanoson a Peugeot-nal rendszeresen kint voltak a rendorok kameraval. Volt olyan ismerosom, aki Nagyvaradrol ment Magyarorszagra Puspokin es Borson keresztul, talan 100 metert ment a hatar elott a fizetos uton, de megkapta a buntetest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!