Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nem vettem matricát Romániáába...

Nem vettem matricát Romániáában kb 8km utaztam kaphatok büntetést?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagykereki felől, Ártándnál mentem át a határon a múlt héten. Kb a határ után 8km tettem meg, mert csak Nagyvárad légsarkáig mentem el, majd jöttem haza. Kollégáimnak mikor meséltem kérdeztek matricát vettem e mert kötelező minden útra nem csak a pályára. Na én ezt megnem álmodtam volna. Na már most ez nemtudom mióta van így, kb 4 éve is megtettem ugyan ezt az útvanalat akkor semmit nemkaptam. (de nemtudom akkor egyáltalán volt e már ilyen kötelező matrcia?). Waze-val utaztam egyébként és nyílván bevolt rajta álltíva hogy fizetős utak elkerülése, valamint semmilyen matrica nemvolt bepipálva ezért is mertem nyugodtan átmenni. De így hogy említették a többiek hogy márpedig mindenhova kell így eléggé meglepődtem. Mire számíthatok? Értem ez alatt hogy van e rá sansz hogy nem kapok büntetést, ha nem kapok ez min múlik? Azt olvastam hogy kamera rendszer van, mégis valahol meg azt írták ha hogy ha a rendőr nem igazoltat megúszhatod, az alatt a 7-8km alatt egyáltalán van kamera? Ha kapok büntetést azt hogy kell elképzelni? Mennyi idő alatt kapom meg? Mi lehet a büntetés mértéke? Valamint én azt milyen úton-modón kapom meg Romániából? A lakcímemre jön egy Román csekk?

tegnap 11:22
 1/7 kutyafule4 ***** válasza:
16%
Nem megálmodni kellene a dolgokat, hanem utánanézni, mint egy felnőtt ember.
tegnap 11:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem fizetős: [link]
tegnap 13:00
 3/7 A kérdező kommentje:
És akkor ez mit jelenete? Hogy amúgy az lenne de addig az útvonalig nincs kamera? Mert a neten meg minden oldalon azt írják minden egyes út fizetős. Szóval kicsit tényleg össze-vissza vagyok most. És nem komolytalannak gondolom magam, mindig GPS-el megyek, azt írja ha kellene fizetni vagy bármi.
tegnap 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Romániában is csak autópályára kell tudtommal.
tegnap 13:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Elvileg kell minden útra, ha egy kis falu kis utcájába mész be oda is kell a matrica, csak az érvényes a pályára is. Csak az a kérdés aki jártas arra fele amerre én jártam van e tapasztalat. Van olyan ismerősöm aki azt mondta heti szinten megteszi azt az utat és soha nem kapott még büntit, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra!
tegnap 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy tisztaba tegyuk a dolgokat, Romaniaban az autopalyakra (A), az europai utakra(E), az orszagos utakra(DN) es bizonyos hidakra, alagutakra kell matricat venni. Egy matrica ervenyes mindenre. Ha csak varoson belul kozlekedik valaki, akkor nem kell.

1 napos – 2.5 euró; 10 napos – 3.3 euró; 30 napos – 5.3 euró; 60 napos – 8.4 euró; 12 hónapos – 28 euró.

Nem ismerek minden hataratkelot, de altalaban ahogy atersz az orszagba, rogton jobb oldalt szoktak lenni ilyen kis bodek vignette vagy rovinieta feliratokkal, mellette szinte biztos lesz egy valto is. Az osszegeket euroban irtam, de persze lejben kell kifizetni.

De barmelyik benzinkuton meg lehet venni aznap ejfelig. Vagy neten is a [link] oldalon.

Vannak fix kamerak, iden sok ujat terveznek telepiteni. Az adott szakaszon elvileg nincs ilyen, de egy idoben Szentjanoson a Peugeot-nal rendszeresen kint voltak a rendorok kameraval. Volt olyan ismerosom, aki Nagyvaradrol ment Magyarorszagra Puspokin es Borson keresztul, talan 100 metert ment a hatar elott a fizetos uton, de megkapta a buntetest.

tegnap 18:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez egy nagyok korrekt válasz volt. Annyiban esetleg tudnál segíteni hogy az ismerősöd milyen modón kapta meg a büntijét?
ma 09:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!