Mik a tapasztalatok Koppenhágáról?
Milyenek az árak (hallottam, hogy nem olcsók a dánok de mennyire durvák az árak)?
Milyen a tömegközlekedés?
Mennyire használnak készpénzt?
Milyen éttermeket, kocsmákat érdemes felkeresni?

2 évet éltem ott, nekem kicsit zsúfolt volt.
- Drága. Élelmiszerbolt kb. 10-20%-kal drágább. A szolgáltatások kb. 2x-es áron mennek a magyar árakhoz képest.
- Jó a tömegközlekedés. Csak metrók és buszok vannak, de jól lefedik a várost.
- Elvétve. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt készpénzre szükségem.
- Ebben nem tudok nyilatkozni. Nekem a külvárosi, tengerparti halsütödék jöttek be.
Köszönöm szépen :)
Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de mégis milyenek a dán emberek? Nagyon távolságtartók?
A repülőtéren Koppenhágában ha voltál, mik a benyomásaid, mennyire zsúfolt, mennyi ülőhely, büfé van?

Általánosságban barátságosak és nyitottak a külföldiek felé. És 100-ból 99 ember tud valamennyire angolul.
Mindig sokan vannak a reptéren, de szerintem elég jól eloszlik. Bár a securityn sokszor vártam 30-40 perceket.
A központi részen elég sok étterem, pékség, egyéb üzlet van.
A fapados kapuk már kicsit messzebb vannak, ott csak 1 kisebb büfé van, viszont sok ülőhely van.

Nekem nagyon tetszik a város. Rendezett, tiszta, biztonságos, élhetö. Amit egyedül nem bírnék elviselni az az idöjárás.
A tömegközlekedés jó, bár mi inkább kerékpárt használtunk, teljesen jól lehet vele közlekedni szinte az egész (!) városban. Az árak magasak, de nem egetrengetöen. (pl. Izland és Svájc szerintem drágább). Nem nagyon használtunk készpénzt mi se. èttermekben nem nagyon ettünk, leginkább az árak miatt, meg hát a dán konyha nem éppen a leghíresebb, de pl. az utcai hot-dogok nagyon népszerüek, és isteni finomak.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!