Kezdőoldal » Utazás » Európa » Jól olvastam, nyáron közlekedn...

Jól olvastam, nyáron közlekednek éjszakai vonatok Horvátországba? Ezeknek hol érthető el a menetrendje?

Figyelt kérdés
Szeretnék eljutni nyáron Horvátországba, de nincs autóm. Valahol olvastam éjszakai vonatokról. Ezekkel valóban lehetséges lenne reggelre odaérni? És megállnak például Nagykanizsán? Amit a MÁV oldalán láttam, az elvileg decembertől érvényes, tehát gondolom, a főszezonban másként alakulnak a járatok. Valaki tud erről valamit?

tegnap 21:58
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve minden tippnek örülnék azoktól, akik tömegközlekedéssel indultak már Zágrábba, vagy bárhová külföldre.
tegnap 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:
tegnap 22:22
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

A legjobb dolog vonattal menni Horvátba. Sokszor voltunk Splitben például. Ebben az a jó hogy gyakorlatilag a tengerparton áll meg a vona, egy köpésre a kikötőtől és a strandtól.

De Európában sok város elérhető éjszakai vonatokkal. A hálókocsiban utazás jó, reggel kipihenten érkezel. Mi fiatalon nem vettünk a hálókocsiba jegyet, simán az ülős részen voltunk és aludtunk ahogy tudtunk. Így azért strapás volt főleg a 4. 5. éjszaka, de sok jó élményhez jutottunk.

tegnap 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

A menetrendet már írták mások, így csak saját tapasztalatot írnék :)

Mi is jártunk Splitben vonattal, tök poén volt :)

(Sőt, maga Split felejthető volt, de) az út kifejezetten tetszett, mert a repülés eléggé stresszel, és abban az évben voltunk már egy hosszabb repülőúton, így elég volt egy időre...

Annyit tennék hozzá, hogy ott még mindig "divat" a lopás/rablás, azaz a határ után éjszaka felmásznak a vonatra, és megpróbálnak benyitni a fülkékbe. Erre szerencsére a kalauz ("steward") előre felhívta a figyelmünket, így minden létező zárat bezártunk, de így is arra ébredtünk, hogy nyitogatják az ajtót éjjel... szerencsére a férjem hangjára abbahagyták, és le is ugrottak a vonatról egyből, láttuk, ahogy futnak a sínek között... szóval kalandos és érdekes út volt, happy enddel 😀

U.i.: Írtam, hogy Split nem volt nagy szám, de pl. Klissza és a Kryka Nemzeti Park nagyon szép, maradandó élmény volt, csak ajánlani tudom, ha a környéken jársz!

ma 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!