Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszország Padovai büntetés...

Olaszország Padovai büntetés mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

A nyáron a párommal Olaszországban nyaraltunk Jesoloban, egyik nap úgy döntöttük mi lenne ha megnéznénk Padovàt várost nézni, bementünk kocsival, bolyongtunk parkolót kerestünk mindenhol, aztán végül egy parkolóházban találtuk meg a helyünket. A probléma ott kezdődik hogy az utóbbi 3 hétben 2 db csekket kaptam hogy azon a napon ilyen meg olyan tiltott zónába hajtottam be ami engedély köteles. Esetleg valaki járt már így személyesen Padovában ? Vagy ez egész Padovàra vonatkozik, mert amikor arra jártunk feltűnt hogy csak olasz rendszámú autók vannak..

Tehàt a kérdésem az lenne hogy kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban mire lehet számítani? Mert jelenleg 3 hét alatt jött 2 db csekk ami 100 euro és 5 nap van rá befizetni 5 nap után már emelkedik a büntetés ára.

Tudom figyelmetlenek voltunk és előtte felkellett volna készülni hogy hová tartunk, de őszintén mondom hogy ez teljesen elkerülte a figyelmünket.

A válaszokat előre is köszönöm:)

ma 09:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
nem ertem a kerdest. hogy erted, hogy mire lehet szamitani? a kezedben a csekk a valasz: 100 EUR. Fizesd be es ennyi. Elofordul sajnos, nem tudsz vele mit csinalni, megtortent.
ma 09:39
 2/5 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Behajtottatok az engedélyköteles zónába engedély nélkül, ezért megbüntettek. Ez a tanulópénz. Befizeted a 100 eurót, ha nem akarsz még többet fizetni, vagy egyéb szankciókat a nyakadba (akár kocsi lefoglalása).

Legközelebb utána nézel, hogy ahova mentek, milyen behajtási szabályok vannak.

(Olaszországban nagyon sok helyen van korlátozás.)

ma 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Valszeg ide hajthattál be: Padova Limited Traffic Zone [link]

Itt van egy email cím, esetleg érdemes rájuk írni hátha méltányosságból elengedik, vagy ha esetleg elektromos autóval hajtottál be, és tudod bizonyítani, talán arra is elengedik (bár ahogy nézem, azt is kellett volna elözetesen regisztrálnod). De egy próbát megér.

ma 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az olaszoknál vannak olyan utcák, ahova nem hajthatsz be. Fizesd be a csekket, aztán legközelebb jobban figyeljetek.
ma 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
FIzesd be a csekket minél elöbb, mert ha halogatod, a végén sokkal drágább lesz
ma 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!