Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hány napra érdemes menni...

Hány napra érdemes menni Bologna-ba?

Figyelt kérdés
3 barátommal mennénk meglátogatni egyik ott élő ismerősünket, közben megnézni a várost, szórakozni, nevezetes helyekre elmenni stb. Eredeti tervek szerint 3 éjszakára mennénk, reggel érkezünk, utolsó nap este mennénk, viszont most azon gondolkozunk, hogy menjünk csak 2-re, főleg az ár miatt. Kérdésem az lenne (főleg attól aki volt már ott), hogy a fent soroltakhoz elég ennyi idő?

dec. 1. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez erősen szubjektív. Nekem kb 24 órám volt Bolognában, nyilván nem elég mindenre, de nem éreztem annyira kevésnek az időt, mint Firenzében kétszer ennyit. Ha most mehetnék, két napot rászánnék, de négy teljes nap fel sem merülne, persze nálam ebben nem lenne szórakozás/ismerőslátogatás.

Legalább ennyire fontos az időzítés, pl az egyetlen viszonylag magas torony, ahová fel lehet menni, csak vasárnap van nyitva.

dec. 1. 23:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Hat sztem nagyon szar hely...

van egy könyvtár ami szép, pár templom, az állomásnál a szobor és itt ki is fújt

Nekem is dolgom volt ott azért mentem, turistaként nem mennek

dec. 2. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi is voltunk, de 1 nap elég is volt, nem olyan nagy durranás.
dec. 3. 06:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Pár óra elég, kaki egy hely.
dec. 3. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha tehetitek menjetek el egyik nap Firenzebe, sokkal jobb hely.
dec. 3. 19:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk van a város közepén egy kilátó, oda érdemes felmenni
dec. 4. 07:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Fél napot voltam, bőven bejártam. Nem egy túl izgis város.
dec. 4. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ismeretlenül nem megválaszolható, mint a válaszokból is láthatod. Ha kellően igénytelen vagy, el sem mész oda. Érdeklődéstől függ, kinek mennyire elég. Átlagosan 3 nap elég, ha jól szervezel (előre), nem a keresgéléssel töltöd az időt, és megelégedsz a várossal (mert a környék is tele meglepetéssel igényesek számára).

Ha ismerőshöz mész, hátrány az időmennyiség szempontjából, elég nagy előny a helyismeret szempontjából. És tényleg fontos az időzítés, itthon tájékozódj a honlapokon (bármit elérhetsz és jók az adatok), például nyitva tartásokról, így előre készíthető terv. A legtöbb idő a helyszíni tétovázással megy el. A ferde tornyokat ne hagyd ki.

dec. 6. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!